Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVARA Oglašavaju posao na brojevima 060 i uzimaju 6 kuna po minuti

Radnicima koji se jave na oglas već na početku uzmu 600 kn

11.02.2009.
u 23:40

Tražimo ambiciozne suradnike za rad kod kuće. Zarada je odlična, samo nazovite broj 099/31 59 503. Tako se jedna tvrtka oglašava po tiskanim medijima i na internetskim stranicama. Kada nazovete taj broj, mobitel poziv preusmjeri na čvrstu liniju 060/643 420, ali bez upozorenja da sada poziv po minuti stoji šest kuna!

Objašnjavanje traje
A minute lete. Prvo se čeka minuta dok se poziv spoji prvom slobodnom operateru. On tada u detalje, jasno, da vam uzme što više novca, opisuje vrstu posla koji nude. Dok je nama gospođa sve objasnila prošlo je već punih osam minuta, što znači da smo u samom početku ostali bez 50 kuna!

Ako tvrtka takvih poziva ima samo deset na dan, naivne će građane olakšati za 500 kuna! Kada nam je gospođa napokon sve detaljno objasnila, postavila nam je još jedan zahtjev:

– Ako želite raditi za nas, morate nam na račun jednokratno uplatiti 540 kuna troškova – rekla nam je zaposlenica. Glumeći potencijalnog interesenta za posao, rekli smo joj da nam je to previše, na što nam je ona odgovorila:

– Brzo ćete vratiti taj novac jer mjesečno možete zaraditi od četiri do 12 tisuća kuna! – uvjeravala nas je.

Ponudila nam je dva posla, izradu dječjih igračaka i ukrasnih anđela.
– Posao je lagan, a u pošiljci dobijete upute prema kojima morate raditi – rekla je.

Na kraju smo doznali i to da zapravo ne radimo za njih, nego za američku tvrtku čiji su oni posrednik.
– Kada završite posao paket šaljete na američku adresu i pritom plaćate poštarinu koja će vam naknadno biti vraćena – upozorila nas je.

Punjenje omotnica
Na takve oglase upozorili su nas čitatelji koji su i sami nasjeli na prijevaru.

Na žalost, takvim “poduzetnicima” nitko ništa ne može jer je sve prema zakonu. Iz samih tvrtki koje posluju preko broja 060 potvrdili su nam da imaju dozvolu Hrvatske agencije za telekomunikacije. Broj im legalno iznajmljuju tvrtke s koncesijom preko T-HT-a.

Još čudniji posao ponudili su nam na broju 098/936-4221. Punjenjem omotnica kod kuće mogli bismo zaraditi do tri tisuće kuna na mjesec, pisalo je u novinskom oglasu. Kada smo nazvali gospodina i pitali o čemu je riječ, odgovorio nam je:
– Pošaljite mi svoje ime i adresu poštom i ja ću vam odgovoriti o čemu je riječ – tajanstven je bio gospodin Josip Babić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije