Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSTVO

Radnici za stečaj, vlasnici odustaju od ulaganja u 'Gaj FM'

gaj fm
Foto: M.Šantoši/Pixsell
1/3
11.12.2011.
u 12:20

Kriminalistička policija već istražuje sumjnu kako se bivša Uprava u 2 godine zadužila za više od 75 milijuna kuna

SLATINA - Ne pristajemo na ultimatum skupine radnika i Sindikata PPDIV-a, a ako radnici hoće stečaj onda ondustajemo od bilo kakvih ulaganja u slatinsko drvoprerađivačko poduzeće, potvrdio je danas Goran Šoić koji je od prije dva mjeseca, uz Paška Velu i Filipa Kettea, jedan od suvlasnika nekada najveće slatinske tvrtke koja je u posljednjih dvadeset godina bez posla ostavila više od tisuću radnika. 

Političari i radnici o suvlasnicima širili neistine

Zbog nagomilanih dugova većih od 75 milijuna kuna 218 radnika više od 8 mjeseci nije dobilo plaće, pa su u studenom sami dali otkaze poslodavcu kako bi barem nešto dobili od Zavoda za zapošljavanje. Preostalih pedesetak radnika 10 mjeseci ne radi i ne prima plaće. Novi vlasnici tvrde da su dogovorili reprogram dospjelih obveza i da uskoro trebaju dobiti kredit od jedne poslovne banke kako bi pokenuli proizvodnju, ali da se sve zakompliciralo zbog utjecaja politike, dijela radnika i sindikata koji su o novim suvlasnicima širili neistine. Kako ultimatum za isplatu dijela plaća ističe u ponedjeljak, a novi vlasnici ne pristaju na ultimatum, vrlo je izvjesno da će radnici u utorak pokrenuti stečaj. Kriminalistička policija već provodi istragu kako bi potvrdila ili odbacila sumnje da je 'Gaj FM' prezadužen zbog zloporaba u poslovanju i nezakonitih radnjih bivših vlasnika, nadzornika i uprave.  Sindikat PPDIV-a potvrdio je da je Kukuriku koalicija obećala pomoć 'Gaj FM-u' u pokretanju proizvodnje.

Ključne riječi

Komentara 11

CR
crvenaHrvatska
13:19 11.12.2011.

- Kakva je to država gdje se 10 mjeseci radi a ne dobija plaća Nije tu poslodavac puno kriv, već državna politika koja je omogučila ovo robovlasništvo

MA
Macaktom
13:44 11.12.2011.

Gaj je godinama bio kasica prasica za lokalni HDZ . Pored takovih i tolikih parazita nije mogao opstati. Najgora stvar je to što je Gaj bio uspješna firma koja je zapošljavala preko 2000 radnika a sa dobivenim profitima sagradila je još 3 tvornice . Gdje kradezeova noga stupi tu trava ne raste.

ZE
zemil
17:40 11.12.2011.

\"gaj-fm\"...a sta oznacava ovaj \"fm\"??!zovite si starog stefanovica i alenku, a i trecega\"strateskog\" partnera...,,i sve bude odmah jasno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije