Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mala kapela

Radnici u limenim kutijama pronašli ljudske kosti

kosti
Foto: Dražen Prša/VLM
1/3
06.05.2010.
u 09:05

Na mjestu pronalaska policijski službenici PU ličko-senjske obavili su očevid kojim je utvrđeno da se u kutijama nalaze kosti ljudskog porijekla.

U srijedu, na vrhu prijevoja Mala Kapela (stara cesta), oko 9,00 sati na odmorištu uz cestu, prilikom marende,, desetak  radnika „Lika cesta“ Gospić Nadcestarije Jezerane koji rade na održavanju cesta, primijetili su nedaleko stolova i klupa dva neuobičajena limena sanduka.

Anton Mesić (33), kako kaže, iz znatiželje približio se sanducima želeći provjeriti što je u njima.

- Kako su sanduci bili limeni i zavareni, uzeo sam sjekiru i razbio dio lima. Ostao sam šokiran i iznenađen. U sanduku veličine 60x30x30 bile su kosti. Pogledao sam malo pažljivije i vidio ljudsku lubanju. Strašno je smrdjelo pa sam se odmah udaljio - govori Mesić.

Iz znatiželje i ostali radnici približili su se mjestu pronalaska, pri čemu su desetak metara dalje opazili još dva sanduka.

Mesić kaže da su limeni sanduci bili obloženi daskama koje su se ove zime zbog snijega raspale. –„ u prvi mah nismo znali što učiniti, no kako je nedvojbeno bila riječ o ljudskim kostima izvijestili smo svoje nadležne, nakon čega je došla policija i istražni sudac, kaže Mesić.

Nedaleko samog vrha Male Kapele, uz odmorište, na mjestu pronalaska četiri sanduka sa ljudskim kostima, ostali su tek ostatci dasaka u koje su bili obloženi limeni sanduci.

Radnici kažu da su sanduci najvjerovatnije bačeni na to mjesto ove zime, no zbog velikoga snijega nitko ih nije mogao do sada primjetiti.

- Moram vam reći i to da su na limenim sanducima bile neke pločice sa vjerovatno imenima, no zbog istrošenosti i nagrizlosti od snijega, kiše nismo mogli ništa pročitati - kaže Mesić.

Nakon očevida, po nalogu istražnog sudca Županijskog suda u Gospiću limeni sanduci sa ljudskim kostima prevezeni su na  Zavod za sudsku medicinu u Zagreb.  

Radnici „Lika cesta“  Nadcestarije Jezerane i tijekom četvrtka obavljali su uobičajeni dio svog posla, kao da se ništa nije ni dogodilo, tek Mesić dodaje, da im nije svejedno, jer je ipak riječ o ljudima.

Komentara 6

OB
-obrisani-
17:33 06.05.2010.

Hehe! nacionalno frustrirani odmah nadju svoj obol da uprazne frustracije! Kao \"koltrina5\" ! A što ako se pokaže da su unutra kosti iz ovog rata i da su ubijeni zapravo srbi? Samo budala izvodi zaključak na temelju novinskog napisa o pronalasku! Ništa nije poznato ali glupan unaprijed zna!

DR
drugTitoforever
09:53 06.05.2010.

Ej, fotografe, pise u LIMENOJ KUTIJI!!!!!!!!!!!!!! PLJUC!

OB
-obrisani-
15:25 06.05.2010.

Nažalost...najvijerovatnije \"djelo\" Josipa Broza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije