Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat zdravstva Hrvatske

Radmila Čahut Belobrajić: Ovo nije sumrak, već mrak demokracije

Goran Kovacic/pixsell
07.03.2014.
u 10:59

Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Čahut Belobrajić drži da je riječ o zakonski nemogućoj misiji koja će za sobom povući brojne tužbe

Prijedlog zakona o uskrati prava na uvećanje plaće na temelju ostvarenih godina radnog staža od 4, 8 i 10 posto digla je na noge predstavnike sinidkata državnih i javnih službi, zbog čega će zatražiti i i ocjenu ustavnosti ovoga spornog prijedloga.

Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Čahut Belobrajić drži da je riječ o zakonski nemogućoj misiji koja će za sobom povući brojne tužbe.

- U prosincu 2013. godine potpisan je Granski kolektvni ugovor, što se u dva mjeseca dogodilo da se ovim zakonom to sada želi uskratiti. Ovo nije sumarak, već mrak demokracije, čemu uopće služe kolektivni ugovori i pregovaranje. Ovime se sve dovodi u pitanje – reagirala je Čahut Belobrajić.

>> Sindikati o ukidanju dodatka na staž: Vlada je ugrozila ustavni poredak

Komentara 2

SE
sestrićna
11:44 07.03.2014.

i baš radmila predsjednica:)

NV
novo vriijeme
11:55 07.03.2014.

E moja Radmila sad vidiš s kim imaš posla, daš mali prst Ostojiću on odgrize cijelu ruku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije