Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Radmanu najuglednija europska nagrada za mikrobiologiju

Priznanje FMES-Lwoff Award mogu dobiti pojedinac ili skupina, a od 2000. dodjeljuje se za vrhunska postignuća
21. travnja 2011. u 18:30 20 komentara 14 prikaza
radman
Foto: Arhivska fotografija

Akademik Miroslav Radman, jedan od najpoznatijih i najpriznatijih svjetskih genetičara, dobitnik je najprestižnije europske nagrade na području mikrobiologije FMES – Lwoff Awarda.

To je najuglednija nagrada u području mikrobiologije koju mogu dobiti pojedinac ili skupina znanstvenika, a od 2000. godine svake je treće godine za vrhunska znanstvena postignuća u mikrobiologiji dodjeljuje Federacija europskih društava za mikrobiologiju. Nagrada nosi ime profesora Andréa M. Lwoffa, prvog FMES-ova predsjednika.

Profesor Radman redoviti je član Francuske akademije znanosti i profesor je izvanredne klase stanične biologije na Medicinskom fakultetu u Parizu.

Jedan je od osnivača i ravnatelj Mediteranskog instituta za istraživanje života u Splitu. Široj javnosti akademik Radman poznat je po traganju za eliksirom mladosti, ali i polemikama radi li se pod njegovim vodstvom u splitskom institutu vrhunska znanost.

8 činjenica zbog kojih ćete se osjećati bolje u svom tijelu – čak i ako imate koju kilu viška
  • -obrisani-:

    Prije nekoliko godina ovdje u Vecenjaku je bio fantastican clanak o radu gospodina Radmana vezan za proces starenja celija,....a time i covjeka. Bilo bi vrlo ineresantno ponoviti ga i eventualno napisati nastavak.

  • amajda16:

    A KAKVU BI NAGRADU DOBIO ZA MAKROBIOLOGIJU?.

  • brainiac:

    O boze, sad ce se 100% javit onaj drugi lik s kojim se prepucavao prek novina da nas obavijesti kako to nije najuglednija europska nagrada za mikrobiologiju jer ih ima jos prestiznijih. LOL