Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Netransparentno poslovanje

Radić: 'Stanje u osječkom ZOO-u je iznimno loše, a političko uhljebljivanje je očigledno'

Radić u sabornici
19.11.2020.
u 14:22

Radić također navodi da su čelnici Unikoma izmijenili Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta čime su pojedinim djelatnicima povećali koeficijente odnosno plaće u sred korona krize, a što se ne može vidjeti na službenim stranicma Unikoma.

Tijekom rasprave na današnjoj sjednici Hrvatskog sabora osječki zastupnik Ivan Radić izvijestio je javnost o alarmantnom stanju u komunalnom poduzeću Unikom i njegovoj sastavnici Zoološkom vrtu. Netransparentno i socijalno neosjetljivo poslovanje, političko kadroviranje i što je najgore loše funkcioniranje u obavljanju osnovnih usluga ovog komunalnog poduzeća, zaključak je Radićevog govora.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti: 

"Podsjetit ću da je nedavno osječka i hrvatska javnost bila zgrožena događanjima u osječkom Zoološkom vrtu u kojem je jedna lavica tjednima patila i u agoniji uslijed teškog zdravstvenog stanja sama sebi odgrizla dio zadnje desne noge. Pri tom je nevjerojatno da rukovodstvo Zoološkog vrta kao i uprava Unikoma nisu reagirali sve dok o tome nisu počeli pisati portali. Tek tada je ukazana pomoć lavici, no nažalost to je bilo prekasno i lavica je u konačnici eutanazirana. Da je stanje u Zoološkom vrtu iznimno loše, to nakon ovoga ne moram osobito napominjati", rekao je Radić pokazavši pri tom slike s naslovnica portala o ovom strašnom događaju.

Radić je pored toga istaknuo način na koji se vrši zapošljavanje u Unikomu.

"Gradsko poduzeće Unikom posluje gotovo kao privatna podružnica osječkog SDP-a. Političko zbrinjavanje ili kako to se to u narodu kaže političko uhljebljivanje je postalo toliko očigledno da o tome najviše govore sami djelatnici Unikoma koji godinama pošteno rade svoj posao. Direktor Unikoma je potpredsjednik osječkog SDP-a. U proteklih godinu dana za njegovog pomoćnika je politički postavljen predsjednik belomanastirskog SDP-a i bivši dogradonačelnik, a u istom su poduzeću zbrinuli i predsjednika kluba vijećnika SDP-a u osječkom Gradskom vijeću".

Radić također navodi da su čelnici Unikoma izmijenili Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta čime su pojedinim djelatnicima povećali koeficijente odnosno plaće u sred korona krize, a što se ne može vidjeti na službenim stranicma Unikoma.

"Na ovim stranicama ne može se vidjeti niti koga se zapošljava niti informacije o ishodima natječajnih postupaka, a što je zakonska obaveza Unikoma", nabraja Radić.

Ponovno je Radić pokazao slike u sabornici, ovog puta one na kojima se vidi zapuštenost pojedinih dijelova grada.

"Osječani dobro znaju kako nam izgleda Osijek. Nema redovne košnje javnih površina, parkovi su nam neodržavani, niti jedna gradska fontana nam nije radila ove godine. Pri tom nam je cijena odvoza miješanog komunalnog otpada otišla gore za prosječno 50% po kućanstvu", kaže Radić te zaključuje da o svemu tome što se događa u ovom poduzeće i o tome hoće li netko za to snositi odgovornost nitko se nije oglasio od mjerodavnih u gradu Osijeku niti u Unikomu.

Ključne riječi

Komentara 4

TA
Talleyard
16:23 19.11.2020.

To kako SDP vodi osječki ZOO tako su vodili i drržavu sa slučajnim šmrkavcem. Da su još ostali bio bi nrod gladan kao što su životinje u Osijeku, kako si je lavica odgrizla šapu od bolova, a država bi bila pred rsulom, u raspadu.

TO
tonilulic
22:37 19.11.2020.

Strašno i tužno.. Radić već godinama upozorava i ukazuje na probleme te nudi rješenja koja idu u korist građana.. Naravno uhljebničko - interesna koalicija na čelu grada uporno se oglušuje, radi po svome s ekipom ne stručnih osoba koja sustavnoo uništava naš grad.. Do kada gospodo? Nadam se ne dugo jer dosta nam je biti zadnja rupa na sviralu..

Avatar sadmitrebato
sadmitrebato
17:28 19.11.2020.

dok hdz-ovac počne o uhljebljavanju dobijem proljev kategorije 10/10

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije