Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Radi spasa vrste bijeli nosorozi iz Češke pušteni na slobodu u Keniji

Bijeli nosorozi
AFP PHOTO
21.12.2009.
u 16:28

Zatočeni nosorozi u 24 godine nisu dobili mlade pa su dvije ženke i dva mužjaka oslobođeni da bi dobili potomstvo. Tako će se izumiruća vrsta pokušati spasiti.

Četiri su od posljednjih osam bijelih nosoroga na svijetu premještena iz češkoga zoološkog vrta u Keniju i puštena u rezervat kako bi se parili na slobodi i očuvali svoju vrstu, piše britanski Guardian.

Sjeverni bijeli nosorog jedna je od najrjeđih vrsta sisavaca na svijetu, a svih osam živućih životinja bilo je donedavno u zatočeništvu. Kako u posljednje 24 godine bijeli nosorozi nisu dobili mladunce u zatočeništvu, odlučeno je da ih se pusti na slobodu kako bi se izumiruća vrsta pokušala spasiti.

– Glavni je cilj da od ženki što prije dobijemo što je moguće više mladunaca, najmanje po jedno u dvije godine – kaže Rob Brett iz organizacije Međunarodna fauna i flora.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
13:19 22.12.2009.

ma više mu se ni ne diže od te zatvorske hrane...

OB
-obrisani-
08:35 10.01.2010.

test

DB
dbonacci
20:34 29.04.2011.

test

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije