Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
državna matura

'Radi se o ljudskom propustu, a ne o namjernom 'miniranju''

zeljko jovanovic,vukovar,portal (1)
Goran Ferbežar/PIXSELL
28.05.2013.
u 13:15

Tijekom provođenja državne mature dogodio se ljudski propust, a ne namjerno "miniranje", ocijenio je ministar Željko Jovanović

Tijekom provođenja državne mature dogodio se ljudski propust, a ne namjerno "miniranje", ocijenio je ministar Željko Jovanović u utorak u Splitu. Posjetio je Petu gimnaziju Vladimira Nazora, koja je jedna od tri škole u kojoj su zabunom ispitni koordinatori maturantima podijelili pitanja za test iz hrvatskog jezika umjesto tema za esej.

– Na žalost, gdje god su ljudi u pitanju, postoji mogućnost ljudske greške. U ovom slučaju, bez obzira na raznorazne priče o uroti, "miniranja" mature ili mene kao ministra, mislim da se zaista radi o ljudskoj pogreški – izjavio je Jovanović, nakon razgovora s ravnateljicom i koordinatoricom Pete gimnazije u Splitu.

– Radi se o jednom previdu koji je teško razumjeti. Ti su testovi u ponedjeljak prošli kroz ruke 26 ljudi. Nitko od njih nije shvatio da u rukama imaju test iz hrvatskog jezika, a ne esej. To pokazuje jednu neodgovornost prema djeci – ocijenio je Jovanović.

Ankica Kovač, ravnateljica Pete gimnazije, ispričala se svim maturantima i hrvatskoj javnosti.

– Riječ je o našem propustu, ne želimo prebacivati odgovornost. Jako mi je žao i ljudski i profesionalno. Naša je koordinatorica iznimno savjesna, pedantna i odgovorna, vjerujte mi, zaista se ne radi o grubom nemaru ili neznanju. Do propusta je došlo vjerojatno zbog velike brige i stresa kojemu je posljednjih dana izložena i želje da sve prođe u redu – kaže ravnateljica Kovač.

– Materijali su u mom uredu, ona ih je pedantno slagala, svi su složeni po danima, ispitima i po abecedi, a onda je učenicima podijelila krive... Ovo je nezamislivo, ona se užasno osjeća. Strašno nam je žao, ispričavamo se svima. Jednostavno se dogodilo – ispričala nam je A. Kovač.

>>Ispričali se maturantima: 'Nije nam jasno kako se dogodila pogreška'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije