Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dikanov penthouse

Radeljak izbjegao rušenje stana, SPC kasno tražio ovrhu!

\'19.01.2010., Zagreb - Stan Josipa Radeljaka na Trgu Petra Preradovica.  Photo Tomislav Miletic/PIXSELL\'
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
24.09.2010.
u 09:23

Sud je, ukidajući rješenje o ovrsi protiv Radeljaka, zaključio da je Srpska pravoslavna crkva trebala zahtjev predati najkasnije do 24. veljače.

Kontroverzni poduzetnik Josip Radeljak, iskusan u sudskim sporovima koje je sam pokrenuo ili koje su drugi vodili protiv njega, uspio je zasad izbjeći posljedice pravomoćne presude. Iako je prema presudi Radeljak morao srušiti stan koji je protuzakonito dogradio na zajedničkoj terasi u središtu Zagreba na sedmom katu zgrade na Preradovićevu trgu, od rušenja stana sada nema ništa jer je zagrebački Općinski građanski sud ukinuo rješenje o ovrsi!

Prihvaćena žalba

Sudac Miroslav Suton zaključio je da je Srpska pravoslavna crkva (SPC), koja je i dobila spor protiv Radeljaka, zbog smetanja suposjeda podnijela prijedlog za ovrhu izvan predviđenog zakonskog roka od 30 dana. Time je prihvaćena Radeljakova žalba na rješenje o ovrsi. Drugim riječima, sud smatra da je Srpska pravoslavna crkva promašila rok u kojem je trebala zahtijevati ovrhu, odnosno rušenje Radeljakovih nezakonito dograđenih 40-ak kvadrata na vrhu zgrade na Preradovićevu trgu 5. Rok je prošao, smatra sud, 24. veljače ove godine, a SPC je zahtijevao ovrhu 5. ožujka.

No SPC je podnio žalbu Županijskom sudu, koji će dati konačnu odluku, kaže glasnogovornica Općinskoga građanskog suda Maja Bilandžić. Prema pravomoćnoj presudi od 14. siječnja 2010., Radeljak je na dijelu zajedničke terase na kojoj su do tada stanari sušili rublje i sunčali se nadogradio stan 2002. Dio terase zapravo je pretvorio u stambeni prostor.

Odbio odnijeti namještaj

SPC, kao većinski vlasnik zgrade, koja je spomenik kulture, tužio je Radeljaka za smetanje suposjeda. Pošto je izgubio spor, morao je u roku od osam dana od pravomoćnosti presude odnijeti namještaj i srušiti stambeni prostor na terasi. No to nije htio dragovoljno učiniti pa je od 25. siječnja 2010. počeo teći jednomjesečni rok kada je Srpska pravoslavna crkva trebala tražiti ovrhu, zaključio je sudac M. Suton. No, SPC u žalbi koju je podnio Županijskom sudu smatra da im je prema klauzuli o pravomoćnosti i ovršnosti presude rok istjecao tek 12 ožujka, dakle tjedan dana nakon što su tražili ovrhu.

Ključne riječi

Komentara 24

OB
-obrisani-
09:35 24.09.2010.

lik je preljigav a čini mi se da je i štetočina. nemam pojma ali uvijek takve likove poštede, da je bila baba mara koja je pušila travu, zgromili bi joj kuću u sekundi! DOLJE BANDA LOPOVSKA!!!

SM
stari_mudrac
10:00 24.09.2010.

ovaj se zove suton, ona jacina intimusica se zove sumrak.....pa di mi to živimo ? i šta ako SPC nije ni podnijela zahtjev za ovrhu ? postoji presuda o rušenju i sud neka natjera ovog mračnjaka dikana da zruši !!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
13:38 24.09.2010.

Dakle jedan Đilkan Radeljak ne poštuje odluke hrvatskog suda, pa što je on iznad zakona?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije