Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HŽ se ispričao

Putnici jutros sat i pol čekali vlak za Zagreb. Strojovođa nije na vrijeme došao na posao

Prugu Križevci - Koprivnica, projekt vrijedan oko 3 milijarde kuna, gradit će 400 turskih radnika
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
20.06.2022.
u 09:54

Strojovođa se na koncu pojavio, pa je vlak krenuo s otprilike 80 minuta kašnjenja

Čak sat i 20 minuta čekali su putnici vlak prema Zagrebu na željezničkom kolodvoru u Križevcima u ponedjeljak ujutro.

Riječ je o ranojutarnjem Varaždincu kojim brojni putnici svakodnevno odlaze na posao u Zagreb. Zbog radova na dionici pruge, autobusima su prebačeni iz Koprivnice u Križevce, gdje su trebali nastaviti vlakom. No, tamo ih je dočekalo iznenađenje, piše Danica.hr.

“Preko razglasa su najprije rekli da vlak koji je trebao krenuti u 6.23 sata kasni u polasku sat vremena. No, od konduktera smo doznali da se zapravo čeka – strojovođa. Čovjek je očito zaboravio doći na posao“, ispričao nam je jutros ogorčeni putnik koji je debelo zakasnio na posao.

Strojovođa se na koncu pojavio, pa je vlak krenuo s otprilike 80 minuta kašnjenja. Zbog čega je strojovođa zaboravio doći na posao – ovog časa nije poznato.

Možda si je čovjek spojio blagdane”, komentirala je pak jedna putnica, inače studentica.

O cijeloj situaciji oglasio se i HŽ. 

- Ispričavamo se putnicima vlaka 770 zbog kašnjenja vlaka u polasku iz kolodvora Križevci. Danas 20. lipnja 2022. vlak 770 nije krenuo iz kolodvora Križevci u 6.23 sati jer strojovođa nije došao na vrijeme na posao. Zbog toga je vlak 770 iz Križevaca krenuo sa 77 minuta kašnjenja. Zbog radova pruga državna granica – Botovo – Dugo Selo zatvorena je za promet između kolodvora Križevci i Mučna Reka te između kolodvora Koprivnica i Drnje do 20. lipnja u 21.30 sati. U tom razdoblju putnike na relacijama Križevci – Koprivnica i obratno, Gyekenyes – Koprivnica – Zagreb GK, Križevci – Koprivnica – Kloštar i obratno, Gyekenyes – Koprivnica – Križevci, Križevci – Gyekenyes te Koprivnica – Gyekenyes umjesto vlakova prevoze autobusi. S obzirom na kašnjenje vlaka 770, HŽ Putnički prijevoz će putnicima vratiti novac za karte. Kako bi ostvarili povrat novca, putnici trebaju poslati mail na reklamacije@hzpp.hr - odgovorila je za 24sata glasnogovornica HŽ-a.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Moxa
Moxa
10:26 20.06.2022.

Ovo nije istina, svako osoblje na željeznici ima svoju pričuvu. Kondukter, strojovođa, pratitelji spavaćih kola, čak dok su postojali vagon-restorani i to osoblje je imalo pričuvu!

Avatar Svračak
Svračak
10:20 20.06.2022.

Bitno je da HŽ ima veliki broj članova kojekakvih uprava i nadzornih odbora a nema solidnog šefa stanice i rezervnog strojovođu. Čovjek je mogao završiti i na hitno pa vlak ne bi uopće krenuo.

DU
Deleted user
14:51 20.06.2022.

Čitam komentare. Izgleda kako nema strojovođine pričuve. Očito iz razloga štednje. To se može lako riješiti. Neka HŽ otpusti 30,40 svojih uhljebljenih podšefova,zamjenika šefova, glasnogovornika, doravnatelja, pomoćnika ravnatelja... I za te ušteđene goleme novce ,jer su uhljebi turbo plaćeni, neka HŽ zaposli 60 strojovođa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije