Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA NA DRŽIĆEVOJ

Vozač koji se pijan zabio u tramvajsku ne ide u Remetinec, ali je ostao bez vozačke

Zagreb: Autom pokupio tramvajsku stanicu i pješake, više ljudi ozlijeđeno
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/5
13.06.2022.
u 16:44

On nikada ranije nije ni prekršajno ni kazneno osuđivan ni prijavljivan, pa je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu smatrao da su mjere opreza dostatna zamjena za istražni zatvor

V. T.  (57), koji se sumnjiči da je u subotu na Aveniji Marina Držića pijan skrivio nesreću u kojoj je više osoba, među njima i djeca ozlijeđeno, pušten je da se u nastavku postupka brani sa slobode. Tužiteljstvo je zatražilo da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Međutim on nikada ranije nije ni prekršajno ni kazneno osuđivan ni prijavljivan, pa je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu smatrao da su mjere opreza dostatna zamjena za istražni zatvor. A te mjere opreza su da  je V.T.  privremeno oduzeta vozačka dozvola te da će se ta mjera provjeravati svaka dva mjeseca.

Što se tiče samog V.T., koji je inače profesor na PMF-u, i prema neslužbenim informacijama redoviti član HAZU-a, neslužbeno se doznaje da je Dječjoj bolnici u Klaićevoj uputio pismo. Zamolio je da pismo dostavi  roditeljima ozlijeđen djece. U tom pismu nudi svu potrebnu pomoć. Navodno je tijekom ispitivanja naveo i kako je svjestan "da nikada više neće sjesti za volan".

Što se tiče samog događaja,  nesreća se dogodila 11. lipnja u 15.20 kada je V.T. sa 2,23 promila alkohola u krvi upravljao Hodnom riječkih oznaka. Kretao se lijevom prometnom trakom istočnog kolničkog traka Avenije Marina Držića u smjeru sjevera. Kada je došao do križanja spojnog kolnika Slavonske avenije, izgubio je kontrolu nad upravljačem te je  zahvatio rub kolnika, nastavio se nekontrolirano kretati pri čemu je naletio na nadstrešnicu tramvajske stanice

Teško je ozlijeđen 11-godišnjak, a lakše još dvoje djece te 26-godišnjak. Ozlijeđen je bio i V.T.

Komentara 9

RA
radolizem
17:12 13.06.2022.

Ovo je izuzetno loše poruka na generalnoj razini.

Avatar drug Joža
drug Joža
16:49 13.06.2022.

Htio je reći, nećete me uhvatiti za volanom

RA
radolizem
18:39 13.06.2022.

Ovakve stvari narušavaju povjerenje u pravni sustav. Akademik, redoviti profesor PMF-a, s 2,23 promila počini ovako nešto i ne bude određen istražni zatvor? Dakle, umjesto da se preko akademika pošalje poruka svima, i na taj način se pokaže da se zakon poštuje, oni traže da liječnici špijuniraju svoje pacijente! Ovo je kazneno djelo obijesne oženje i trebao je biti određen istražni zatvor pa da je još 100 puta akademik. Utemeljitelj HAZU bio je Josip Juraj Strossmayer se okreće u grobu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije