Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ RAZLIKAMA

Putin tvrdi da su Rusija i SAD blizu dogovora o Siriji

Lavrov i Kerry
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
02.09.2016.
u 15:31

"Zasad je prerano o tome govoriti, no čini mi se da krećemo u dobrome smjeru"

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da su Rusija i Sjedinjene Države blizu postizanja dogovora o Siriji unatoč razlikama u stajalištima o tome na koji način riješiti sukob, izvijestila je u petak novinska agencija Bloomeberg.

U intervjuu što ga je dao dva dana prije održavanja sastanka zemalja članica G20 u Kini, kojemu će uz američkoga predsjednika Baracka Obame prisustvovati i ostali svjetski lideri, Putin je kazao da su pregovori koji traju između Moskve i Washingtona prilično teški, no da vode u ispravnom smjeru.

"Po mojem mišljenju postupno krećemo u pravome smjeru", rekao je ruski predsjednik u intervjuu čiji je transkript objavio Kremlj. "Ne isključujem mogućnost da ćemo se u skoroj budućnosti možda i složiti oko nekih stvari i objelodaniti sporazum svjetskoj zajednici." "Zasad je prerano o tome govoriti, no čini mi se da krećemo u dobrome smjeru", ponovio je.

Američki državni tajnik John Kerry i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov prošli tjedan nisu uspjeli postići napredak u pregovorima o vojnoj suradnji i prekidu neprijateljstava u Siriji, no kazali su da obje strane kane finalizirati pojedinosti u Ženevi. 

Promatrači se nadaju i sporazumu o tjednome četrdesetosmosatnom prekidu vatre u Alepu koji bi omogućio isporuku hrane, medicinskih i ostalih potrepština te evakuaciju ozlijeđenih.

>> SAD-u i Rusiji sada je primarno uništiti ISIL

Komentara 4

DU
Deleted user
16:40 02.09.2016.

Ameri su već napravili salto mortale kada je riječ u potpori svih onih koje su iskoristili. Kurdi su najbolji primjer te lažne politike gdje amer okreće leđa svojim dosadašnjim saveznicima. Još su umjereni teroristi morali pobjeći iz Damaska jer su ih pobijedili Sirijski vojnici. U Alepu ofenziva sirijskih terorista pomalo propada. Sada amer traži pregovore da spasi jedinog saveznika a taj saveznik je alkaida upravo ona teroristička skupina koja je odgovorna za uništenja tornjeva blizanac u Americi.

Avatar Cinco
Cinco
20:52 02.09.2016.

Znamo. Na račun Kurda. Kurdi se neće predati i pobijedit će. Ovaj što tvrdi da su Ameri izdali Kurde je dijelom u pravu iako mislim da će ipak ostati uz njih. Putin je prodao Kurde 100%. Ovo u Damasku (Daraya) je bilo davno riješeno, ali trenutno Assad gubi sjevernoj od Hamae. Uglavnom, trenutno su Rusi stali uz kalifa Erdogana, a Americi se boje da ga ne izgube. Živjeli Kurdi i njihovi saveznici normalni Arapi, asirski i armenski kršćani. Biji Kurdistan!

Avatar Sidewinder
Sidewinder
07:48 03.09.2016.

Rusiji nikad nije bio u interesu mir u Siriji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije