Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zauzimanje debaljceva

Putin procijenio da Europa blefira oko Ukrajine

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
19.02.2015.
u 07:23

Zauzimanje Debaljceva koji je važno željezničko čvorište u stvari je test koji će pokazati koliko je zapad ozbiljan u namjeri da štiti Ukrajince

Ruski predsjednik Vladimir Putin smatra da Europa i zapad blefiraju oko istočne Ukrajine te njihove prijetnje ne doživljava ozbiljno. U međuvremeno, piše Business Insider, proruski separatisti zauzeli su strateški važan grad Debaljcev čime krše dogovor o prekidu vatre koji je postignut uz posredovanje Njemačke i Francuske.

Zauzimanje Debaljceva koji je važno željezničko čvorište u stvari je test koji će pokazati koliko je zapad ozbiljan u namjeri da štiti Ukrajince. Prepuštanje grada separatistima može se protumačiti kao ustupak Putinu. S druge strane, ako primirje propadne, Rusiju očekuje nametanje nove sankcije od strane zemalja EU što bi opet moglo dovesti do toga da američki predsjednik Barack Obama dozvoli slanje nove pošiljke oružja u Kijev nakon čega bi se mogle intenzivirati borbe.

- Postoji stav da Europa dolazi za pregovarački stol i malo vuče na jednu, a malo na drugu stranu, dok su Rusi spremni prevrnuti cijelu šahovsku ploču - komentirao je Matthew Royansky, stručnjak za Rusiju u centru Wilson u Washingtonu.

Dok pobunjenici krše primirje, Berlin, Pariz i Washington ne brzaju s reakcijom i otvaranjem nove faze sukoba koji je u posljednjih deset mjeseci odnio više od 5000 života.

>>Strah od SAD-a nepotrebno zakočio investicije s istoka

>>Debaljcevo palo, vojska i civili izlaze iz grada
 

Komentara 107

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
08:29 19.02.2015.

Nisam baš neki Putinov obožavatelj, ali mu se mora priznati i da ima više muda, nego što čitava Europa i USA nemaju zajedno a tip je i inteligentan, IQ mu je valjda veči također od svih spomenutih zajedno...................................EU je jalovo sjeme -0 i ništica a USA ništa bolji...........mora se biti iskren pa priznati

Avatar lvan12
lvan12
07:54 19.02.2015.

Jucer se UA vojska predala pobunjenicima, ostavila im svo oruzje i idpratla prema Artemivsku na sjever!

UN
unbekant
08:25 19.02.2015.

Putin je car,i tacno je procito ove zapdne americke pudlice,da su jadni bjedni,i da nece nikad poceti protiv Rusije rat na svom teritorijo,jer to ni je balkanska kaljuza,ili Libija tisucama kilometara daleko od europe,to je mocna Rusija,s vrlo mocnim i opasnim presjednikom Putinom,koji ne pada na koljena europskim klimavcima,ali ce na kraju sve to jadna Ukrajina i njena sirotinja osjetiti,i vec osjecaju,jer je jos debela zima kod njih,i temperetura je vec 4-5 mjeseci debelo ispod nistice,ali europski klimavci nedaju njima ni kubika plina,kao ni amerika,a Putin se ni je ni obavezao dace im sta dat,dok je europa i amerika to obecale,gdjesu sada oni Majdan-huskaci,s dvojnim i trojnim drzavljanstvima,kao sto su Timocenko,Klickovi.....nema ih nigdje sve zmaglilo na zapd,i cekaju proljece u toplim domovima,eh bjedo,jadna bjedo.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije