Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokušaj autoritarnog paternalizma

Putin potpisao strategiju nacionalne sigurnosti: 'Ruske vrijednosti napadnute su od SAD-a'

Russia President Putin takes part in launch of Amur Gas Processing Plant
Foto: Sergei Ilyin/Newscom/PIXSELL
1/4
04.07.2021.
u 07:15

Prema dokumentu, pritisak Zapada na Rusiju raste - a s njim i opasnost od raskola u društvu

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u subotu novu strategiju nacionalne sigurnosti svoje zemlje u zaštiti od utjecaja Sjedinjenih Američkih Država i drugih zapadnih zemalja. "Vesternizacija' kulture povećava opasnost da Ruska Federacija izgubi svoj kulturni suverenitet", stoji između ostalog u dokumentu koji broji 44 stranice.

Kritičari strateški dokument vide kao pokušaj autoritarnog paternalizma i korak dalje od vrijednosti zapadnih demokracija.

"Ruske tradicionalne duhovno-moralne i kulturno-povijesne vrijednosti aktivno su napadnute od SAD-a i njihovih saveznika - uključujući transnacionalne korporacije i strane nekomercijalne organizacije", nastavljaju autori ovog strateškog dokumenta.

Prije svega, članak usvaja tezu, koju je Putin također više puta iznio, da je model liberalne demokracije u krizi. "Osobne slobode su apsolutne, aktivno se promiče popustljivost, nemoral i sebičnost; provodi se kult nasilja, konzumacije i zadovoljstva; legalizira se uporaba droga i formira se društvo koje negira prirodni životni ciklus", stoji u dokumentu.

Prema dokumentu, pritisak Zapada na Rusiju raste - a s njim i opasnost od raskola u društvu. Dalje se kaže da Zapad pokušava iskoristiti socijalne i ekonomske probleme u Rusiji da destabilizira društvo i radikalizira prosvjed. Osim toga, kritiziraju se i sankcije koje su SAD i Europska unija uvele protiv Rusije.

Uz to, vojne se napetosti povećavaju, navodi dokument, prije svega zbog NATO-ovog zadiranja u ruske granice. Zemlja se stoga želi više okrenuti Kini i Indiji. Posljednja strategija nacionalne sigurnosti objavljena je 31. prosinca 2015.

Komentara 27

IV
IvanSplit
08:51 04.07.2021.

Neda Vladimir pedofilin u svoju zemlju. Pederi imaju zabranu sto god u Rus a iza tog jos tisucu god. .U Rusiji ljudi mi pricali koji su bili tamo i sam sam bio demokracija na nivou nikakvi problema nema. ..Vidim Mason zali Ruse,bolje bi bilo da zali milione u Americi nesretnika koji spavaju ispod mosta bez krova nad glavom gladnih i zdrastveno ne osigurani Sjor Mason, Vidi cili svit sta se dogada na Americkin ulican katastrofa ubistva svaki dan.Da da Biden je trazio sastanak sa Vladimiron mislili pokvarit prijateljstvo sa Kinom. Nato su Ameri davno tribali mislit.Evropska unija izgubila stotine milijardi uvodec sankcije rusiji..Pa Englezi posalju Defender brod u C More pa zbrisali osramotili se samo. Zatim Holandani zale se da im Rusi ostetili elektroniku na brodu.Kud ste isli tamo dobro su spasili zivu glavu..

BR
Br19
14:44 04.07.2021.

U slučaju da ikada Germani zagospodare Rusijom . Svi slavenski narodi biti će u rangu Afrikanaca. To Ukrainci i Hrvati ne govore svojim ljudima, a trebali bi.

AJ
AjdeDe
08:33 04.07.2021.

Amerika i poslusnicka EU trebaju preispitat svoj odnos prema Rusiji i odustat od nepostenog uvođenja sankcija jer danasnja Rusija vođena mirotvorcem i pravednikom Putinom je garant stabilnosti u svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije