Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor na napade dronovima

SAD izveo zračne napade na snage koje podupire Iran u Iraku i Siriji

U.S. President Joe Biden visits the Pentagon in Arlington, Virginia
CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
28.06.2021.
u 06:31

Napadi su izvedeni na zapovijed predsjednika Joea Bidena i ovo je drugi put da je američki predsjednik, otkako je prije pet mjeseci preuzeo dužnost, zapovjedio napad na snage koje podupire Iran

Američka vojska izvela je u nedjelju zračne napade na snage koje u Iraku i Siriji podupire Iran, odgovorivši time na napade dronovima na američko osoblje i objekte u Iraku, priopćio je Pentagon.

Meta napada američke vojske bili su operativni objekti i skladišta oružja na dvije lokacije u Sirijji i jednoj u Iraku, stoji u priopćenju, u kojemu se ne otkriva je li u napadima bilo ranjenih ili poginulih.

Napadi su izvedeni na zapovijed predsjednika Joea Bidena i ovo je drugi put da je američki predsjednik, otkako je prije pet mjeseci preuzeo dužnost, zapovjedio napad na snage koje podupire Iran. "Kao što pokazuju večerašnji  napadi, predsjednik Biden jasno je pokazao da će djelovati kako bi zaštitio američko osoblje", priopćio je Pentagon.

Ključne riječi

Komentara 12

SI
sisavac
06:52 28.06.2021.

što radi amerika vojska u iraku, siriji? irački parlament im je naredio da napuste državu. u siriji su amerikanci isto bez dozvole vlade. tak oda gad god spomenete rusiju i onu riječ 'ilegalnu aneksiju', prvo pogledajte u oči svojem gazdi, tzv. savezniku. nakon toga probajte naći državu koja je razorila tolko drugih država, a sve u ime svojih interesa.

DL
dvanaest_legija
11:14 28.06.2021.

SAD opet provode međunarodni terorizam!

Avatar Oneill
Oneill
11:10 28.06.2021.

Ovaj će da dovede USA do kolapsa vakl se ne vode svjetske Sile bože sačuvaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije