Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIVI EUROPU

Putin: Odustajemo od Južnog toka

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
02.12.2014.
u 07:21

Da je projekt propao, potvrdio je i Aleksej Miller, šef Gazproma

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je kako otpada projekt plinovoda Južni tok, prenosi BBC. Umjesto toga, rekao je Putin tijekom posjeta Turskoj, Rusija će pokušati stvoriti centar za plinske zalihe na granici Turske i Grčke. Da je projekt propao, potvrdio je i Aleksej Miller, šef ruske državne plinske kompanije Gazprom, koja je financirala projekt.

Putin je za propast projekta plinovoda, koji je trebao ići ispod Crnog mora do južne i središnje Europe, okrivio protivljenje Europske unije. Gradnja je počela u Bugarskoj u listopadu prošle godine, no zaustavljena je u lipnju nakon što je Europska komisija zaključila kako je projekt možda u suprotnosti s europskim pravilima o tržišnom natjecanju. Rusi su optužili Komisiju za blokiranje projekta iz političkih razloga.

– Uzevši u obzir činjenicu da dosad nismo dobili dozvolu od Bugarske, vjerujemo kako u sadašnjim uvjetima Rusija ne može nastaviti s realizacijom ovog projekta – rekao je Putin u Ankari.

– Ako Europa ne želi Južni tok, neće ga ni biti. Sada ćemo usredotočiti naše energetske resurse prema drugim smjerovima – rekao je Putin.

>> Plin za Europu plinovodom preko Jadrana

>> Hrvatska između svojih i tuđih interesa

Komentara 113

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
07:49 02.12.2014.

Ruski plin ide Kini.

BB
brle brkić
08:01 02.12.2014.

e sad je srce namjestu komisijonarima ,jedna briga manje,a kak če biti dalje toče narod osjetit.il če im biti zima ili vruče .

DU
Deleted user
10:06 02.12.2014.

Moćan odgovor Rusije! Šteta što će ponajviše ispaštati mali slavenski narodi na brdovitom Balkanu. Uvijek kad slonovi plešu najviše strada - trava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije