Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOK GOVOR

Putin o prozapadnjačkim Rusima: Narod će ih ispljunuti poput muhe koja je slučajno uletjela u usta

Russian President Vladimir Putin meets with Belarusian President Alexander Lukashenko in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
Autori: Večernji list, Hina
16.03.2022.
u 21:01

U gospodarstvu će biti potrebne strukturne promjene, rekao je Putin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u svojem govoru ministrima svoje Vlade, koji je prenosila državna televizija, okomio se na svoje sunarodnjake koji su prozapadnjački nastrojeni nazivajući ih "gadovima i izdajicama" koji trebaju biti uklonjeni iz društva.

Rat u Ukrajini je nazvao dijelom egzistencijalnog sukoba s Sjedinjenim Državama, a mnogi kritičari smatraju kako je sve to priprema za još žešćim rješavanjem svojim protivnika u domovini i još agresivnijim pristupom na međunarodnoj sceni, navodi New York Times.

- Ruski ljudi će uvijek uspjeti razlikovati prave patriote od gadova i izdajnika i ispljuniti ih poput muhe koja im je slučajno uletjela u usta. Uvjeren sam da takvo prirodno i nužno samopročišćavanje će samo učvrstiti našu zemlju, našu solidarnost, koheziju i spremnost da odgovorimo na sve izazove - kazao je.

VIDEO: Dok su milijuni gledali prekinula je program na ruskoj televiziji: "Provela sam dvije noći bez spavanja, ispitivanje je trajalo 14 sati"

U svom najeksplicitnijem priznanju štete koju su nanijele zapadne sankcije, rekao je da će inflacija i nezaposlenost rasti, ali je obećao potporu obiteljima s djecom. U gospodarstvu će biti potrebne strukturne promjene, rekao je Putin.

Držati Rusiju pod kontrolom bila je dugoročna politika Zapada, a njegove ekonomske sankcije protiv Rusije bile su kratkovidne. Putin je optužio zapadne zemlje da se upuštaju u informativnu kampanju bez presedana protiv Rusije.

Više o tome što se događa u Ukrajini pročitajte OVDJE.

VIDEO: Djevojčica (9) ostala bez ruke, ubijen joj otac: 'Ne znam zašto su me Rusi upucali, nadam se da je bila nesreća'

Komentara 35

AK
Akilaki
21:25 16.03.2022.

Ah, taj odvratni i licemjerni Zapad!! Ali nitko od srba ne juri u rusku civilizaciju, nego bas svi na taj omrazeni Zapad. Uz to su kao mali misici, uplaseni, sljakaju od jutra do mraka ( da prehrane obitelj u sbskimim zemljama) i zivi se ne cuju. Nema demonstracija protiv Zapada i agresije ...mirni kao bubice.

PR
prahrvat
21:08 16.03.2022.

Jednog dana narod će to napraviti tebi.

Avatar Apsalar
Apsalar
21:08 16.03.2022.

Još će te se vi nadati da vam kakva muha uleti u usta. Nitko nije otok. Osim Sjeverne Koreje. Možda da se proglasiš "Božanskim carem Rusije" po uzoru na Koreju i zatvoriš granice? 🤐

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije