Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski predsjednik

Putin: Černobil je "bajka za djecu" u odnosu na mogući rat u Koreji!

Vladimir Putin
Press Association/PIXSELL
08.04.2013.
u 23:16

Sudeći prema informacijama s terena napetosti između dviju Koreja ne smiruju se

- Ukoliko dođe do nuklearnog rata u Koreji katastrofa u Černobilu izgledat će poput \"bajke za djecu\", izjavio je danas na sajmu u Hannoveru ruski predsjednik Vladimir Putin komentirajući napetosti između Sjeverne i Južne Koreje.

Prema pisanju RT-a Putin je upozorio kako bi posljedice mogućeg nuklearnog rata na korejskom poluotoku bile puno veće i pogibeljnije od najveće nuklearne katastrofe dosad, one u Černobilu.

Sudeći prema informacijama s terena napetosti između dviju Koreja ne smiruju se, a Seul je jutros objavio kako postoje indicije da Pjongjang planira novi, četvrti nuklearni pokus.

Mediji su objavili kako Pjongjang možda priprema svoj četvrti nuklearni test jer je zabilježena aktivnost na mjestu za nuklearna testiranja Punggyje-ri. Spekulacije su se još pojačale kada je južnokorejski ministar za ujedinjenje Ryoo Kihl-jae rekao parlamentarcima da su oko kompleksa primijetili povećano kretanje. Taj kompleks je Sjeverna Koreja koristila za tri prijašnja nuklearna testiranja, piše Yonhap.

Osim toga dužnosnik partije Sjeverne Koreje Kim Yang-Gon najavio je da će ta država povući sve svoje radnike iz industrijske zone Kaesong i zaustaviti sve komercijalne djelatnosti u zajedničkoj zoni koju dijeli s Južnom Korejom.

>>Američki vojnici razmještaju se u blizini teritorija Sj. Koreje

Komentara 1

Avatar d-ano
d-ano
21:45 22.04.2016.

,,strah raste,,,,,,,,,,,,,,,,jedni koji nemaju sto da izgube,,,,,,,,,,,,,,i oni koji nemaju sto da izgube,,,,za njih je svaka promjena dobrodosla,,,,,,,,,,,pa i najgora,,,,,,,,,,,moze im samo bolje bit kasnije,,,,,,,,,pocnite vec jedom,,,,,,,,da sagledamo ishod,,,,,,,,kako dolar raste,,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije