Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponuda slovencima

Pusić: Odbili su nas, ali, ako hoćete, idemo ponovno u Basel

vesna pusić,karl erjavec (1)
AFP/PIXSELL
02.10.2012.
u 15:04

- Ovaj put prijedlog banci u Baselu bismo podnijeli zajedno, Hrvatska i Slovenija, i mislim da imamo šanse - rekla je V. Pusić

Hrvatska strana nudi ponovno obraćanje Banci za međunarodna poravnanja u Baselu kako bi se riješio problem Ljubljanske banke, najavila je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić za Mediaservis. Prijedlog je već poslan Ljubljani, potvđeno je i Večernjem listu.

- Ovaj put prijedlog bismo podnijeli zajedno, Hrvatska i Slovenija, i mislim da imamo šanse - rekla je V. Pusić. 

Podsjetimo, Basel se 2010. na isto traženje proglasio nenadležim. Nova hrvatska inicijativa dolazi dva dana prije trećeg sastanka dvaju financijskih stručnjaka, ovoga puta na Bledu, koji su od vlada dobili mandat da predlože rješenje problema koji opterećuje odnose dvije države i zbog kojeg Slovenija prijeti neratifikacijom hrvatskog pristupnog sporazuma s EU.

Iako pitanje slovenske banke već dugi niz godina narušava susjedske odnose sa Slovenijom, oni su zaoštreni još i više nakon nedavne izjave Karela Erjaveca, ministra vanjskih poslova Slovenije, da RH stalno mijenja stajališta o Ljubljanskoj banci te da zbog toga nije previše optimističan da će se naći rješenje

>>'Slovenija se zbog Ljubljanske banke prikazuje kao kočničar EU'

>>Stručnjaci pregovaraju, ali ne o malim štedišama Lj. banke!

 

 

 

Komentara 38

Avatar kilo
kilo
16:50 02.10.2012.

Slovenska plemana drmanju Slovenijom. Pleme Kučan-Janković je sada najnapadanije. No kad je u pitanju lova od susjeda tu su složni.

ST
stefj
17:26 02.10.2012.

Hm, to isto rješenje je dogovorila Kosor s Pahorom, no onda je BIS odbila sudjelovati u tome. U čemu je sad razlika? Možemo li dobiti par detalja? Jer, očito je u detaljima stvar...

CA
CastrumFF
16:31 02.10.2012.

Konačno! Slovenija pedlaže več 13 godina, da se ovaj problem riješava u okviru BIS. Na kratko je u godinama 2000 - 2001 izgledlo da če biti tako, pa se tada Hrvatska povukla iz pregovora. Iskreno se nadam, da če pregovori ovaj put krenut i da se konačno nađe neko riješenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije