Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
List Delo:

'Slovenija se zbog Ljubljanske banke prikazuje kao kočničar EU'

vesna pusić,karl erjavec (1)
AFP/PIXSELL
24.09.2012.
u 18:21

Prikazivanje Slovenije kao sebične države stereotip je koji bi se mogao ponoviti u medijima i zbog spora s Hrvatskom oko Ljubljanske banke, piše Delo.

– Zbog izjava slovenskog ministra vanjskih poslova Karla Erjavca o Ljubljanskoj banci i Hrvatskoj, u međunarodnim se medijima Slovenija prikazuje kao kočničar procesa širenja Europske unije – upozorili su u svome komentaru novinari vodećeg slovenskog lista “Delo”, pripisujući takav “dojam” nespretnoj komunikaciji s međunarodnom javnošću. U svome komentaru podsjećaju da bi pitanje Ljubljanske banke, koje opisuju kao kompleksno iz područja međunarodnog prava, moglo ponoviti “efekt” koji je stvorila i priča protiv režima bjeloruskog predsjednika Lukašenka i tako etiketirati Sloveniju u očima ostalih europskih članica.

>>Erjavec: Počinjemo ratifikaciju čim rješenje bude prihvaćeno

 – Prikazivanje Slovenije kao sebične države stereotip je koji bi se mogao ponoviti u medijima i zbog spora s Hrvatskom oko Ljubljanske banke, jer europski mediji već pišu o Sloveniji koja tim pitanjem ‘postavlja cijenu’ za ulazak Hrvatske u EU – pišu.

– Ni ove godine, izgleda, nećemo izbjeći zaplete – zaključuje u komentaru Delo.

Komentara 8

BR
BratCroat
10:34 25.09.2012.

24.09.2012. u 19:08h Risnjak je napisao/la: 'Slovenija se zbog Ljubljanske banke prikazuje kao kočničar EU' ..... kao kronicni kocnicar i vrlo los susjed sa izuzetno velikim kompleksom ! Nadam se da ce nasa sadasnja vlast i dalje ostati cool, nedatii se izprovocirat i malo pricekat dok sluzbeni washington i berlin najdu Ljubljanu na svijetskoj karti.... i okrenu odredeni broj na telefonu ! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Jedini koji imaju kompleks su Rvati i to od Slovenije.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
19:01 24.09.2012.

Ništa drugo se od njih ni ne može očekivati, kad imaš tako malu državu i 5 km morske obale moraš biti škrt! Da našim štedišama vrate taj dug sa kamatama onda njihov bankrot ne bi bio više izgledan kao štoo je sad već bi ga odmah mogli proglasiti!

BR
BratCroat
10:33 25.09.2012.

Briga Slovence svi sljede svoje interese a da nebi i Slovenija? Kad bi samo sljedili svoje interese i kod granićnog pitanja, mam bi se vratila Istra i Međimurje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije