Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skup hns-a

Pusić: Čačićev povratak? To nije tema. Rejting nam raste svaki dan

Vesna Pusić na sportskim igrama u Tuhelju (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/4
07.07.2013.
u 14:47

Komentirajući tzv. „Perkovićev zakon“ Vesna Pusić rekla je kako je ta tema koja se nameće u posljednje viijeme od strane medija, više politička nego pravna

Iz dana u dan rejting HNS-a stalno raste i cilj nam je vratiti se na nekadašnjih sedam do osam posto na hrvatskoj političkoj sceni – istakla je predsjednica HNS-a Vesna Pusić na Osmim sportskim susretima i druženjima članova HNS-a koje su održane u Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama.

Na druženjima se unatoč kiši okupilo više od dvije tisuće HNS-ovih članova koji obnašaju neku od funkcija na lokalnoj ili državnoj razini - od članova u vijećima općina i gradova do ministara. Na upit Vesni Pusić je li porastu rejtinga HNS-a doprinijelo novo vodstvo, odnosno privremeni odlazak Radimira Čačića, rekla je kako je osnovni cilj stranke da i pod najtežim okolnostima idu naprijed što je i ostvareno.

Na pitanje pak hoće li se Čačić vratiti na čelo ili među čelništvo stranke nakon što odsluži kaznu, rekla je kako to nije tema današnjeg druženja.  Komentirajući tzv. „Perkovićev zakon“ rekla je kako je ta tema koja se nameće u posljednje viijeme od strane medija, više politička nego pravna te očekuje kako će se problem europskih uhidbenih naloga i zakonska rješenja riješiti najkasnije do jeseni.

- Taj problem nije problem Ustava kojeg bi trebao mijenjati što manje i što rjeđe, već o usklađivanju zakona- rekla je Vesna Pusić..

 Potpredsjednik stranke i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izrazio je optimizam što se tiče gospodarskih tema u Hrvatskoj te rekao da najavljeni rebalans proračuna kojeg je najavio ministar Slavko Linić nije nužno vezan uz smanjenje gospodarskog optimizma.

- Osnovni cilj nam je rast BDP-a i nove investicije, a nova zaduživanja ne moraju nužno biti usmjerene protiv toga. Osnovno pitanje je za što će se koristiti novi krediti i novac – rekao je Vrdoljak

 Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar također se osvrnuo na jačanje HNS-a nakon lokalnih izbora dodajući kako u odnosu na prošle izbore imaju dva župana

>>Miljenić: I Hrvatska priprema uhidbene naloge!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije