Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjetio petrovu goru

Pupovac: 'Pavelićev režim počinio je najveću izdaju u povijest hrvatskog naroda'

Veljun: Milorad Pupovac komentirao pregovore o sastavljanju nove Vlade
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
18.05.2024.
u 17:12

Prije proboja iz obruča na Petrovoj gori dogodile su se strahote koje su narod kotara Vojnić i Vrginmost natjerale u zbjeg, da odu u šumu i sklanjaju se u zemunice da bi sačuvali vlastite i živote svoje djece, dodao je

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac istaknuo je u subotu na obilježavanju godišnjice partizanskog proboja na Petrovoj gori kako je time sačuvan narod Vojnića i Vrginmosta te da antifašizam treba obilježavati na dostojanstven način. Podsjetivši kako se u medijima može pročitati da je Pavelićev režim počinio najveću izdaju u povijesti hrvatskog naroda, Pupovac je ustvrdio da je 10. travnja 1941. učinjena najveća izdaja u povijesti hrvatskog i južnoslavenskih naroda općenito.

"To je bio dan kada su izdane vrijednosti u koje vjeruju hrvatski i srpski narod, a to je ideja zajedničkog života i slobode za koje su se generacije Hrvata, Srba i drugih južnoslavenskih naroda borile kroz dva stoljeća. Ustaški režim i pokret bio je i ostao simbol razaranja ideje slobode i zajedništva na najgori mogući način, politikom istrebljenja, protjerivanja i prisilne asimilacije", rekao je Pupovac. 

Prije proboja iz obruča na Petrovoj gori dogodile su se strahote koje su narod kotara Vojnić i Vrginmost natjerale u zbjeg, da odu u šumu i sklanjaju se u zemunice da bi sačuvali vlastite i živote svoje djece, dodao je.

Većeslav Veco Holjevac, istaknuti hrvatski antifašist i jedan od najuspješnijih zagrebačkih gradonačelnika, i Stanko Opačić su najzaslužniji što je taj narod sačuvan i uspio u proboju koji simbolizira i dan-danas spremnost da se ne živi neslobodan, nego i izložen opasnosti od istrebljenja, poručio je Pupovac.

GALERIJA Ovi ljudi ni krivi ni dužni idu u Sabor: Neki jedva "prebacili" 100 glasova, a uživat će u 2500 eura plaće

Veljun: Milorad Pupovac komentirao pregovore o sastavljanju nove Vlade
1/34

Komentara 44

ZA
Zagrebčanka
18:24 18.05.2024.

Hoćemo li ga ikad čut da se zgraža nad razorenim Vukovarom, masakrima na Ovčari, Škabrnji i diljem cijele tzv. Krajine? Hrvatski antifašisti i inteligencija prvi su se u "regiji" organizirali i oslobodili su Hrvatsku od fašista i kvislinga. Nakon toga su nam kao osloboditelje nametnuli preobučene partizane, koji su kao i na Ovčari, izvukli iz bolnica renjenike i pobacali ih u Jazovku i druge jame i uselili se u vile iz kojih su istjerali nepodobne i jevreje koji su uspjeli preživjeti čaki i ustašku diktaturu. Bleiburg da ne spominjemo. Time su se drugovi, naročito Kosta Nađ (srbin), hvalili pišui knjige sebi u slavu. Sve to Pupovac kontinuirano ignorira, primajući masnu saborsku plaću.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
17:56 18.05.2024.

najveća izdaja u povijest hrvatskog naroda bilo davanje abolicije ovakvima nakon Domovimskog rata.

Avatar 3P Petrov-Pavliček-Pupovac
3P Petrov-Pavliček-Pupovac
18:43 18.05.2024.

Milorad bi bio prvi poglavnikov doglavnik ako bi mu ovaj davao kune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije