Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pupić Bakrač: Ako Kalmeta ne podnese ostavku, uzvratit ćemo radikalnim akcijama

Rekao je kako je očekivao podizanje optužnice i da se Kalmeta nije trebao ni kandidirati za gradonačelnika Zadra na prošlim izborima
05. lipnja 2015. u 11:14 19 komentara 1507 prikaza
Marko Pupić Bakrač
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Oporbeni gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač komentirao je današnje podizanje optužnice protiv zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete.

Rekao je kako je očekivao podizanje optužnice i da se Kalmeta nije trebao ni kandidirati za gradonačelnika Zadra na prošlim izborima.

– Sramotno je da će s takvim optužbama za kriminal Kalmeta biti na mjestu gradonačelnika Zadra. Očekujemo njegovu trenutačnu ostavku, a ako je ne podnese, mi ćemo uzvratiti radikalnim akcijama – rekao je Pupić Bakrač, nezavisni vijećnik s liste Akcije mladih u Zadru.

Predsjednica zadarskog SDP-a Sabina Glasovac, komentirajući podizanje optužnice, rekla je kako su djela za koje se tereti Kalmeta teška kaznena djela. Iako se optužnice u pravilu ne komentiraju, tvrdi da mora priznati kako nije nimalo iznenađena ovakvim epilogom.

– Pred Kalmetom je pravna bitka, a pred Zadrom, nadam se, budućnost u kojoj grad više neće biti talac lika i djela i nesigurne sudbine gradonačelnika. Smatram da bi Kalmeta trebao dati ostavku jer bi to bilo najbolje za građane Zadra budući da jedino to može omogućiti normalno funkcioniranje gradske uprave – rekla je Glasovac.

>> USKOK podnio optužnicu protiv Božidara Kalmete: Neću dati ostavku jer nisam kriv!

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • navijeke:

    Kako mi izgleda ova izjava? Ovako: "A-ha!! Kalmeta je na podu, sad ga konačno i ja mogu 'potegnuti' nogom bez straha da će mi vratiti." Kalmetu ako je kriv treba osuditi i oduzeti mu sve što je nezakonito stekao, (s ... prikaži još! kamatama) no ovakvim "političarima" treba zabraniti bavljenje politikom. Jedino što mi se više gadi od onih koji su mi poharali zemlju su "junačine" koje hrabro cipelare onog tko se trenutno ne može braniti kako bi se dokopali njegovog mjesta, a nisu ga ničim zaslužili.

  • zdepar:

    scenarij oporbe je pripremljen i prije nego se saznalo za prokomunističke uskočke manifestacije ravnoteže

  • Gomila:

    Pupicu donesi par atubus iz srbije pa prosvjedaj