Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Puljić: Koronavirus nas je osvijestio da smo u biti vrlo slabašni

"Korona virus prilično nas je uzdrmao i poremetio brojne naše planove i programe, ali, i učinio svjesnim da smo u bîti vrlo slabašni i nejaki kad nas jedan 'tako sićušan virus' može baciti na koljena i uzrokovati višeslojnu krizu golemih razmjera", ustvrdio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije u svom pozdravnom govoru
08. lipnja 2020. u 12:42 2 komentara 295 prikaza
Zagreb: Počelo 58. redovito plenarno zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dvodnevno 60. plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije počelo je u ponedjeljak u Zagrebu, pod predsjedanjem zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića.

Josip Bozanić RIJEČI PODRŠKE Kardinal Bozanić uputio pismo roditeljima: 'Djecu treba pripremiti za suočavanje s nepredvidljivim situacijama'

"Korona virus prilično nas je uzdrmao i poremetio brojne naše planove i programe, ali, i učinio svjesnim da smo u bîti vrlo slabašni i nejaki kad nas jedan 'tako sićušan virus' može baciti na koljena i uzrokovati višeslojnu krizu golemih razmjera", ustvrdio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije u svom pozdravnom govoru.

"Malo je bilo potrebno da čovjek osjeti krhkost i granice svoje moći i vlastitih snaga, kao što je to bilo tijekom nedavne opće pandemije, a onda potres u Zagrebu koji je iznjedrio velikodušne i požrtvovne pojedince institucije, zdravstvene djelatnike, caritasove volontere koji su posvjedočili snagu i osjetljivost za druge, pa su ljudi imali prigode učiti biti dobri, brižljivi i solidarni", dodao je.

Molitvena komemoracija u povodu Jom HaŠoa, Dana stradanja i junastva Židovskog naroda DARKO PAVIČIĆ Biskup, mitropolit i episkop u izgradnji praktičnog ekumenizma

Puljić je u ime biskupa kardinalu Bozaniću, mons. Milanu Stipiću i svim župama i redovničkim zajednicama u Zagrebu koje su osjetile i pretrpjele posljedice razornog potresa, izrazio "kršćansku solidarnost i bratsku blizinu."

Najavio da će se na ovom zasjedanju, među ostalim, raspraviti prijedlog promjena nekih članaka Statuta HBK, predstaviti za usvajanje Pravilnik i Smjernice za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, odobriti nastavni materijali za katolički vjeronauk u osnovnim i srednjim školama, te razgovarati o zauzetosti vjeroučitelja laika u životu Crkve.

Bit će govora i o svetom Jeronimu povezano s Nedjeljom Riječi Božje koju je ustanovio Papa Franjo u rujnu prošle godine. Zasjedanje završava u utorak.

Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic
Iskren
Stanković oduševljen: Ovo je muškarac koji zna što hoće, a ne Milanović i Jandroković
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Gensoman1000:

    Nije virus uzrokovao krizu vec histericne i pretjerane mjere civilnog stozera i vladajuce klase. Prihvatili su bez ikakvih dokaza model kineske komunisticke partije tj univerzalnu karantenu zdravih ljudi.