Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI SPLITSKI GRADONAČELNIK

Puljak osudio nasilje Torcide pa poručio: 'Institucije ove države su zarobljene, navijači su digli glas...'

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/5
23.05.2022.
u 11:22

"Svu svoju snagu i energiju usmjerimo u izgradnju svoga grada i društva u kojem će riječi nepravda, nasilje i nemoć zamijeniti riječi pravda, jednakost i red, u kojem neće biti povlaštenih kasta koji bijeg od pravde traže u susjednim zemljama, a onda i dalje zadržavaju utjecaj u našoj zemlji, u kojoj ćemo osloboditi zarobljene institucije i prepustiti ih ljudima koji našem društvu žele zaista dobro, za sve nas", poručio je Ivica Puljak.

Ivica Puljak, bivši splitski gradonačelnik te aktualni kandidat stranke Centar, na novim lokalnim izborima koji se održavaju u lipnju na Facebooku je reagirao na subotnje incidente na autocesti A1, prilikom čega je Torcida napala policajce koji su reagirali pucnjevima iz vatrenog oružja.

"Vjerujem da sve ovo što se događa oko Hajduka, Torcide, navijača i policije ovih dana ne ostavlja ravnodušnim nijednog građanina Splita. Pa naravno, ni mene. U meni je mnoštvo pomiješanih osjećaja: tuge zbog scena nasilja koje nemaju nikakvo opravdanje (niti ga smijemo tražiti), ljutnje zbog nagomilanih osjećaja nepravde prema većem dijelu našeg društva, nemoći zbog profesionalnih institucija (Hrvatski nogometni savez, dijelovi policije, sudstva …) okupiranih od politike tamo gdje politika nema mjesta, vjere i nade da ćemo ipak smoći snage i dostojanstveno i u miru ispratiti finale kupa u četvrtak i pokazati da je Split grad tolerancije i otvorenosti, ali isto tako i grad koji se ne boji boriti protiv nepravde, korupcije i kriminala na svim razinama.

Svjedočimo eskalaciji sukoba u kojoj su s jedne strane politički prevaranti iz stranke osuđene za korupciju, kojoj nije dovoljno da kontrolira izvršnu i zakonodavnu vlast, nego mora i nogometni savez i lovačko društvo. Sve pore društva moraju biti napunjene njihovim kadrovima koji urušavaju institucije i proizvode kaos. Neki ljudi na takvo stanje reagiraju iseljavanjem, neki se bore, a evo, dio navijača u jednom trenutku pukne i to napravi nasiljem koje je neopravdano i neprihvatljivo u bilo kojim okolnostima.

Stoga pozivam građane Splita da svi zajedno dostojanstveno i mirno prebrodimo ove teške trenutke i da svoje frustracije i ljutnju usmjerimo na dostojanstvo i pokažemo veličanstvenu sportsku atmosferu u četvrtak u finalu kupa, da cijela Hrvatska vidi što se zapravo događa u Splitu.

Neće ovo biti lako postići, ali sve što vrijedi u životu je teško. Dignimo glave, izdignimo se iznad osjećaja tuge, ljutnje i nemoći i pronađimo snage za prave akcije i prave promjene. Svu svoju snagu i energiju usmjerimo u izgradnju svoga grada i društva u kojem će riječi nepravda, nasilje i nemoć zamijeniti riječi pravda, jednakost i red, u kojem neće biti povlaštenih kasta koji bijeg od pravde traže u susjednim zemljama, a onda i dalje zadržavaju utjecaj u našoj zemlji, u kojoj ćemo osloboditi zarobljene institucije i prepustiti ih ljudima koji našem društvu žele zaista dobro, za sve nas", napisao je Puljak.

Ključne riječi

Komentara 27

BA
bacenheider
12:00 23.05.2022.

Evo takovi potpaljuju vatru.U utakmici koja nije o nicem odlucivala imamo dosad nevidene gluposti koje pojedinci opravdavaju.Druze Puljak,policajci u uniformama su zakon ove zemlje i snimci dogadanje demantiraju sve oni koji to zele opravdavati.Mamica se sudilo po zelji sdp-a i udruge nas hajduk.Koliko znadem da je podnio zalbu sudi za ljudska prava u Strasburu i ako ga oni odbiju onda cu i ja kazati da je lopov i kriminalac,a dotle ne mislim nikoga prozivati.

DR
DrugZoka
11:32 23.05.2022.

Huligane u pržun

Avatar gremo20
gremo20
11:40 23.05.2022.

hahaha, puljak tobože osuđuje nasilje, a onda ga opravdava sa " navijači su digli glas"..tipični kvarni bizantinci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije