Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISMO MAJKE TORCIDAŠA

'Jugoslavenski milicajci nisu pucali u Hrvate, a hrvatski policajci pucaju na splitske momke'

Zagreb: Torcida na povratku na autocesti napala policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem
Foto: PIXSELL
1/4
23.05.2022.
u 08:38

"Svi se sjećamo utakmice Hajduka i Partizana  na Poljudu 26. 9. 1990. Gorjela je jugoslavenska zastava. Jugoslavenski milicajci nisu pucali u Hrvate. Jučer – hrvatski policajci pucaju na splitske momke!"

Majka jednog navijača Hajduka koji je bio na subotnjem derbiju poslala je pismo u kojem se osvrnula na sukobe Torcide i policije. Pismo dr. sc. Zrinke Perković objavila je Facebook stranica Dnevnik nervoznog Hajdukovca od rođenja.

"Majka sam mladića koji je išao na ovaj derbi i koji se, hvala Bogu, vratio neozlijeđen. Kada sam sinu rekla da ne ide u Zagreb, jer je prvenstvo riješeno pa, kao majka, a ne navijač, ne vidim razloga tako velikom i skupom putovanju, sin mi je rekao: „Majko, idemo dati potporu Hajduku. Naša potpora ne ovisi o prigodi ni o rezultatu.“

Danas se cijeli dan govori o nasilju Torcide, a nitko ni slovom nije spomenuo da je ta ista Torcida bila prva koja je trudnice i bebe izvlačila iz Petrove bolnice nakon potresa u Zagrebu, ni da su među prvima stigli u Petrinju pomagati jadnim i nemoćnim ljudima ne postavljajući pitanje tko je od njih dinamovac ni tko je od njih druge nacionalnosti i sl. 

Kako sam prof. književnosti, jako dobro čujem što tko kaže i još bolje interpretiram rečeno. Dakako da sam odgledala pressicu policije, visoko pozicionirani policajac reče danas kako su oni bili asistenti organizatora utakmice. Odmah sam znala da moram to komentirati pa sam  sretna što je isto čuo i netko iz Torcide, a što je našlo mjesta i u službenom Torcidinu priopćenju.  Vješt će pravnik ovo znati i pravno interpretirati. 

Istovremeno sam bila žalosna mlakim Hajdukovim priopćenjem koji ni slovom nije zaštitio svoju mladost. A bez te mladosti Hajduk bi bio - ništa! 

Dakako da nitko pametan nije očekivao da će  policija priznati prekoračenje ovlasti, ali da se nitko od novinara nije vezao za  izjavu, da su policajci provodili odluku organizatora, ne provjerivši  njezino zakonsko  uporište,  također mi je bilo neshvatljivo.

Svi se sjećamo utakmice Hajduka i Partizana  na Poljudu 26. 9. 1990. Gorjela je jugoslavenska zastava. Jugoslavenski milicajci nisu pucali u Hrvate. Jučer – hrvatski  policajci pucaju na splitske momke! 

Vrtjela se više puta  ista snimka: mladić  mirno prilazi autu, policajac ga udara pendrekom po leđima, a kad je momak sjeo, dodatno ga, hrvatski interventni policajac, nogama udara! To nikom nije palo na pamet komentirati!  

Podvlači hrvatska policija i kako je Torcida upalila bengalke na benzinskoj stanici. Samo je  njima, valjda, bengalka opasnija od hitca iz vatrenoga oružja – u kombinaciji  s gorivom.

Duboko vjerujem da će svi momci izaći bez težih posljedica. 

Da sam na mjestu onih koji su se bojali pisme i ljubavi 2000 ljudi, prema više od 20 000 onih koji su smjeli unijeti i transparente, i baklje, bilo bi me sram! 

Također, da sam torcidaš, vjerojatno više ne bih bodrila klub koji je danas izdao tako mlitavu izjavu."

>> Pogledajte i video

Ključne riječi

Komentara 76

JF
jfk
09:21 23.05.2022.

Ni riječi o tome da su ti prekrasni mladići na nekoliko sati zatvorili najprometniju cestu u državi. Svaka čast momcima koji su otišli u Petrinju pomagati ljudima. Ta radnja im nije kupila pravo da zatvaraju autocestu, ili da napadaju policiju. A sve jer im policija nije dopustila unijeti transparent na kojima nitko nije znao što piše. Jer se za klub ne može navijati bez transparenta na kojem piše mrzim dinamo ili nešto slično. Podrška Hajduku!? Da im je do podrške Hajduku ušli bi na stadio i pjevali i navijali. Nije im bilo do podrške nego do provokacije i narušavanja slavlja protivnika. Dokaz da ni vrhunsko obrazovanje ne pomaže kod odgoja djece.

MI
miki17
09:41 23.05.2022.

Pa i policajac je neciji sin gospodjo a vas ga napada i udara naoruzanog. Sta ce onda raditi obicnim gradjanima ako je spreman tuci policiju?

BL
Blatina19
09:15 23.05.2022.

U jugi je bilo nemoguce da huligani organizirano napadnu policajce. Zavrsili bi na golom otoku prije napada. Ovi su vec na slobodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije