Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ušteda

Pula radi uštede smanjuje božićnice i regres za zaposelnike

'novac, financije, bunt novcanica, 1000 kuna'
'Photoshop'
17.10.2010.
u 10:24

Proračun Grada Pule za 2010. godinu smanjen je sa 420 na 372 milijuna kuna, odnosno za 11 posto, a najavljenim promjenama želi se uštedjeti dva milijuna kuna.

Grad Pula kani uštedjeti oko 2 milijuna kuna smanjivanjem nekih materijalnih prava djelatnika i to trećim dodatkom na Kolektivni ugovor. Dogovor je postignut sa sindikatima djelatnika u gradskoj upravi i u kulturi, namjeravaju se takve promjene napraviti i sa zaposlenicima u Dječjim vrtićima, ali neke gradske tvrtke poput Vodovoda i Herculanee ne pristaju na novost.

Za zaposlene u gradskoj upravi, vrtićima, tvrtkama kulture te poduzećima u vlasništvu Grada, nudi se 2.500 kuna za božićnicu, 400 kuna za Uskrs te 600 kuna za djecu. Dodatkom je dogovoreno da ukupne godišnje isplate za božićnicu i regres budu u visini neoporezivih 2.500 kuna. Očekivana ušteda u proračunu po ovom osnovu je 870.000 kuna.

Do sada je kolektivnim ugovorom bila predviđena isplata po 2.500 kuna za regres i za božićnicu, ali lani, zbog nedovoljno novaca božićnica nije isplaćena. Smanjen je i iznos jubilarne nagrade na neoporezivi iznos. Po tome bi godišnja ušteda za proračun bila oko 570.000 kuna.

Također će se i potpore za slučaj bolesti, troškova liječenja, nabave lijekova, naknade za invalidnost, smrti (zaposlenika, člana uže obitelji) isplaćivati u visini neoporezivog iznosa, dok su se prema starim odredbama kolektivnog ugovora isplaćivale u visini od 1-2 prosječne plaće u Gradu Puli u prethodnoj godini. Godišnja ušteda po ovoj mjeri je 470.000 kuna.

Proračun Grada Pule za 2010. godinu smanjen je sa 420 na 372 milijuna kuna, odnosno za 11 posto. Zbog slabijih prihoda od planiranih, smanjuju se rashodi poslovanja u koje poput rashoda za zaposlene, materijalni troškova i ostalo. Bez obzira na manje prihode, Grad Pula ima najveći proračun u Istri, ali je sa recesijskim mjerama krenuo još početkom prošle godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije