Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA I OZLIJEĐENIH

Bizarna nesreća u Berlinu: Poplavljen hotel i obližnje ulice, a za sve je kriv - golemi akvarij

Akvarij u Berlinu
Foto: Christoph Soeder/DPA/PIXSELL
1/9
16.12.2022.
u 11:47

Berlinska vatrogasna brigada rekla je da nije jasno što je uzrokovalo lom

Golemi akvarij s milijun litara vode u predvorju hotela Radisson Blu u Berlinu je pukao, poplavivši hotel i obližnje ulice. Policija je rekla da je su u nesreći dvije osobe ozlijeđene krhotinama stakla. Krhotine od loma razbacane su i po ulici ispred zgrade koja je zatvorena zbog poplave, a gosti se iseljavaju iz hotela. 

"AquaDom", dom za 1500 tropskih riba, bio je visok 14 metara i opisan kao najveći samostojeći cilindrični akvarij na svijetu. Akvarij je moderniziran prije dvije godine, a u njega je ugrađeno dizalo prozirnih zidova za posjetitelje. Neke od soba u hotelu oglašene su kao da imaju pogled na njega, piše BBC.

Berlinska vatrogasna brigada rekla je da nije jasno što je uzrokovalo lom. Berlinska uprava za javni prijevoz navodi da je ulica Karl-Liebknecht ispred hotela zatvorena zbog "ekstremne količine vode na cesti". Policija pak ističe da "ogromne količine" vode teku u obližnje ulice i ljudi u tom području trebaju voziti oprezno.

AquaDom je otvoren u prosincu 2003. godine i ušao je u Guinnessov svjetski rekord kao najveći cilindrični akvarij na svijetu.

Prema izvješćima u vrijeme izgradnje, izgradnja je koštala oko 12,8 milijuna eura. U akvariju je bilo više od 100 različitih vrsta riba.

 

Ključne riječi

Komentara 5

KO
korisnik70
12:54 16.12.2022.

Sad kad se kod nas u Lidlu pojavi riba iz Njemačke, čisto da se zna odakle je.

PO
poluprovokator
12:13 16.12.2022.

Šta se dogodilo sa stanovnicima akvarija, zna li se šta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije