Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pucnjava u riječkom Tower centru: Zaštitar ranio 30-godišnjeg nasilnika

picasso
Nel Pavletić/PIXSELL
25.01.2010.
u 08:25

Riječka policija privela je tri muškarca koje povezuje s verbalnim i fizičkim sukobom koji se noćas dogodio u riječkom Tower centru i u kojem je ranjen 30-godišnjak.

RIJEKA - To je bio jedan nesretan slučaj; automat-klub, koji radi 24 sata dnevno, noću osigurava nekoliko zaštitara i sigurno je mjesto - nikad dosad nije bilo ovakvih incidenata, kazao je G.Š., voditelj kockarnice i kafića “Picasso” u riječkom Tower centru gdje je sinoć oko dva i 30 u noći došlo do pucnjave u kojoj je u nogu ranjen Riječanin  Ivor Merk (30).

Do incidenta je došlo nakon što je Merk s prijateljem Nikolom Pribanićem (37) ušetao u klub s namjerom da popije piće - zaštitar “Sokol Marić Securityja” Nino Barbić (46)  odmah je prepoznao Merka jer mu je otprije bio zabranjen ulazak u “Picasso” zbog nedoličnog ponašanja, i zamolio obojicu, već vidno pijane, da napuste prostor.

Dvojac je potom krenuo prema stubištu koje vodi na vanjsku terasu trgovačkog centra, izgledalo je kao da će mirno otići, no odjednom su se okrenuli i počeli vrijeđati zaštitara. Nisu se zadržali samo na tome, već su “krenuli” i šakama na njega. Nakon što je zaštitar vidio da nemaju namjeru prestati, posegnuo je za službenim pištoljem i ispalio nekoliko hitaca u pod. Jedan je pogodio tridesetogodišnjaka u lijevo stopalo - ranjenik je s prostrijelnom ranom odmah prevezen u KBC Sušak.

Savjetnik za sigurnost “Sokol Marića” D. Škender tvrdi da je u obračunu ozlijeđen i sam zaštitar te je i njemu pružena liječnička pomoć, a nije želio komentirati razloge zaštitarove reakcije.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske, koja još rasvjetljuje sve okolnosti incidenta, javljaju da su protiv svih sudionika podnesene kaznene prijave redovnim putem – protiv zaštitara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a protiv dvojice nasilnika zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti.

Komentara 4

OB
-obrisani-
10:32 25.01.2010.

Šteta što nije preciznije ciljao. Sada ćemo morati plaćati još i troškove lječenja ▄▀

ME
Me2009
10:24 25.01.2010.

Za sitne prekrsaje odmah se objavi ime prezime i slika, a za ovakve kriminalce zabranjeno je staviti i inicijale. Robija 10 godina zbog upotrebe vatrenog oruzja na \"krivom mjestu iu krivo vrijeme\".

OB
-obrisani-
14:33 25.01.2010.

Čemu onda zaštitari nose oružje? Obavljao je svoj posao i pri tome je bio napadnut, i u čemu je problem? Možda će sad divljaku koji je propucan trebati jedna cipela tri broja manja ali to je njegov problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije