Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO ĆE SE POSTAVITI HDZ

Pučani primaju Vučićev SNS, Miro Kovač osobno protiv

14.11.2016.
u 07:15

Odluka o primanju SNS-a u EPP bila je prolongirana u rujnu jer je procijenjeno da bi to moglo štetiti HDZ-u na izborima. Proces sad ide...

Politička skupština Europske pučke stranke (EPP) danas i sutra na okupljanju u Bruxellesu sprema se izglasati primanje Srpske narodne stranke, kojoj je na čelu premijer Srbije Aleksandar Vučić, u pridruženo članstvo.

No, iako većina stranaka u EPP-u podržava prijedlog o primanju Vučića, nije jasno hoće li to podržati i HDZ jer je međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač izjavio za Večernji list da se “osobno” protivi.

– U utorak je predviđeno glasovanje o tom pitanju. Moje je osobno mišljenje da se, zbog niza razloga, u ovom trenutku ne bi smjelo podržati takvo rješenje – rekao je Kovač. Za usvajanje odluke, kako neslužbeno doznajemo, nije potreban konsenzus, što znači da HDZ nema pravo veta, a prijedlog koji su pripremile radne skupine EPP-a daje pozitivnu preporuku za primanje SNS-a u pridruženo članstvo.

Odluka o primanju Vučićeva SNS-a bila je prolongirana u rujnu jer je procijenjeno da bi njezino usvajanje u tom trenutku moglo štetiti HDZ-u u kampanji za parlamentarne izbore u Hrvatskoj. Sada, kako neslužbeno doznajemo u Bruxellesu, vodstvo europskih pučana računa na to da nema više nikakve prepreke da se odluka o primanju Vučićevih naprednjaka stavi na glasanje na političkoj skupštini stranke.

Pridruženi status, inače, rezerviran je za stranke iz zemalja koje nisu članice EU. Međunarodna tajnica SNS-a Jadranka Joksimović u rujnu je, nakon odgode glasanja, izjavila da je “sigurna da će Andrej Plenković i HDZ sa zadovoljstvom glasati za prijam SNS-a u EPP” kad ta odluka ponovno dođe na dnevni red političke skupštine, a to je upravo danas i sutra. 

>> Johnson obećao potporu Srbiji u eurointegracijama iako Britanija izlazi iz Europske unije

Komentara 3

KT
Kralj Tomislav
07:24 14.11.2016.

Jednom pokažite karakter i budite protiv....

DU
Deleted user
11:12 14.11.2016.

ali se osobno baš i ne pita...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije