Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLES Parovi izvodili standardne i latinsko-američke plesove u Virovitici

Publiku oduševili vrhunski plesači i piruete mališana

10.11.2008.
u 15:58

Popularni “zvjezdani” plesač Ištvan Varga i njegova plesna partnerica Gabrijela Pilić ponovno su kralj i kraljica plesnog podija. Titulu najboljih u konkurenciji od čak 75 plesnih parova iz cijele Hrvatske Ištvan i Gabrijela nakon prošlogodišnje pobjede potvrdili su na parketu sportske dvorane Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici.

Zvijezde podija
Ondje se u nedjelju tražila cijela tribina više za sve znatiželjnike i ljubitelje plesa koji su, od Splita do Osijeka, došli gledati natjecatelje Državnog prvenstva u standardnim i latinsko-američkim plesovima. Da za novim starim pobjednicima Ištvanom i njegovom partnericom tek “za dlaku” zaostaju ostali plesači, mogli su se uvjeriti gledatelji, ali i ekipa od čak 11 sudaca iz Hrvatske, Slovenije, Češke i Srbije, među kojima je bio i poznati Ištvanov kolega Nicolas Quesnoit, a koji su imali težak zadatak odabrati najbolji par u svakoj od sedam kategorija, podijeljenih po starosti od mlađih osnovnoškolaca, do 8 godina, do veterana iznad 35 godine starosti. Svaki je par plesao deset plesova - od bečkog valcera i tanga do sambe i paso doblea.

- Mislim da je to bila prilika u kojoj su plesači zaista pokazali svu svoju sposobnost i ljubav prema plesu. Odziv je iznad svakog očekivanja i pokazuje da ljudi i dalje vole ritam, pokret i energičnost koju samo ples može dati - istaknuo je Dragutin Hubak, voditelj sportskog plesnog kluba “H-8” iz Virovitice, koji je u suradnji sa Hrvatskim športskim plesnim savezom organizirao natjecanje.

Strast i ljubav u paru
Dok su suci ocjenjivali ritam, držanje i plesnu tehniku, publika je sa zanimanjem pratila strast prema pokretu i plesu koji su zajednički i onima od sedam i profesionalcima od 40 godina.

- Ples je kao ljubav, to je više od sporta. Kad jednom probate, ako se pronađete u tome, prestaje biti svakodnevno treniranje i postaje dio života. Ples je komunikacija koja ljude spaja na poseban način - istaknuo je jedan mladi natjecateljski par, vježbajući strastveni tango prije izlaska an podij. Generalni pokrovitelj prvenstva bio je Grad, uz pokroviteljstvo gradske Turističke zajednice i Virovitičko-podravske županije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije