Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUCNJAVA U ZAGREBU

Prvo zajedno pili kavu pa ga izrešetao metcima

pucnjava u tvrtkovoj (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/7
14.06.2010.
u 15:03

Osumnjičeni se polako odvezao s mjesta pucnjave kao da se ništa nije dogodilo, a nakon toga sam se predao policiji.

“Ubiše mi Sinišu! Ode mi Siniša!”, povikala je malo poslije 14 sati mlada zaposlenica ureda na čijim je vratima pisalo “Krediti za umirovljenike” u Tvrtkovoj 8 u Zagrebu, preko puta Zavoda za mirovinsko osiguranje, u blizini hotela Sheraton i Ministarstva obrane.

Malo poslije toga zagrebačka policija zaprimila je više dojava o tomu da na pločniku pred uredom u Tvrtkovoj ulici u lokvi krvi leži ranjeni muškarac.

Riječ je bila o Siniši Vitasu (37), direktoru tvrtke “Sivico prom”, prijavljene u Tvrtkovoj 8, u kojeg je, kako se sumnja, u 14.15 sati nekoliko puta pucao osumnjičeni Mladen Z. (48).

“Ja sam ga upucao!”
Napadač se zatim odvezao u automobilu do V. policijske postaje u Bauerovoj ulici gdje je policajcima koji su upravo zaprimali dojave o događaju kazao: “Ja sam ga upucao!”

Policija je u njegovu automobilu, starom golfu II. vukovarskih oznaka, pronašla oružje, navodno pištolj, za koje se sumnja da ga je upotrijebio pri pokušaju ubojstva.

Mladen Z. uhićen je, a Vitas je prevezen u KBC Zagreb s iznimno teškim ranama. Liječnici se bore za njegov život. Policija je priopćila da je Mladen Z. u njega ispalio nekoliko hitaca.

– Ozlijeđeni još uvijek nije stabilno. Kada mu bude bolje, s njim ćemo razgovarati. Okolnosti događaja još se istražuju – rekla je Marija Goatti Matijević iz PU zagrebačke na mjestu pucnjave.

Motiv pucnjave policija istražuje, no najvjerojatnije su u pozadini svega, kako neslužbeno doznajemo, narušeni poslovni odnosi.

 Prema izjavama očevidaca, Vitas i Mladen Z. tijekom jutra sjedili su i razgovarali u kafiću u maloj i mirnoj Tvrtkovoj ulici, petnaestak metara od Vitasova ureda. Direktor je Mladenu Z. u kafiću davao upute kako i gdje treba nabaviti neke papire, načuli su sa susjednih stolova. Očevici kažu da su se oni nakon toga rastali.

Vitas je ostao u kafiću, a onda krenuo prema uredu, prepričavali su jučer događaj u Tvrtkovoj ulici. Mladen Z. bio je u automobilu na cesti ispred njegova ureda i pozvao ga iz auta, a Vitas je prišao vozilu, naslonio se na prednje staklo i razgovarao s njim kroz otvoren prozor. Odjednom je Mladen Z. iz vozila izvadio pištolj i pogodio hicem Vitasa u nos. Vitas je potrčao prema uredu, no napadač ga je pogodio s još dva, tri hica, kažu očevici. Pao je na pločnik ispred ureda. Neki su ga meci promašili i zabili se u zid zgrade. Bilo ih je najviše pet.

 Šokirani očevici prepričavaju da se napadač nakon toga odvezao lagano, 20 na sat, kao da se ništa nije dogodilo. U ulici je nastala strka. Netko je zvao policiju, a netko Hitnu pomoć, ljudi su se okupili oko ranjenog muškarca.

 Liječnik iz obližnjeg doma zdravlja priskočio je ranjeniku upomoć.

 – Siniša je ležao na desnom boku, imao je rane na glavi i prsima te je bio sav krvav – opisivao je događaj šokirani očevidac.

 Pristojan poslovni čovjek

Ranjeni Siniša Vitas poznat je u obližnjem kafiću kao pristojan i druželjubiv čovjek te nije odavao dojam osobe koja bi imala problema sa zakonom. Uredno je dolazio na posao te je bio redovit gost u kafiću. Uvijek je uza se imao tri mobitela, kažu, te je djelovao kao iznimno poslovan čovjek.

Fotokopiraonica u Zavodu, gdje mu je radila zaposlenica, također je bila njegova, pričaju susjedi.

Prema sudskom registru, tvrtka Sivico prom bavi se građevinarstvom, nekretninama, davanjem zajmova...

Vitas je i tajnik Nogometnog kluba Tekstilac–Ravnice koji igra u 4. nogometnoj ligi. Predsjednik nogometnoga kluba rekao nam je da je u klubu, koji je amaterski, Vitas bio gotovo svake večeri, ali da o njegovim privatnim poslovima ne zna ništa.

Nije priopćeno je li netko od sudionika događaja policiji poznat otprije.

Komentara 56

JS
ja sam gladan
15:15 14.06.2010.

iz p i š t o l je ? iz čega? iz pištolje?????

Avatar Svećenik
Svećenik
19:01 14.06.2010.

legionar... texas? zašto tako daleko? na bosnu. to je i primjerenije po strukturi stanovnika i glasača.

OB
-obrisani-
08:21 16.06.2010.

Pa čovjeku naručio kavu bez šećera. U HR je normalno da se to riješava pucnjavom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije