Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za plijen

Prvi sukob u koaliciji: Hrelja "izvisio", HNS hoće i Sabor

\'15.09.2011. Subiceva, Zagreb - Celnici Kukuriku koalicije predstavili su danas Plan 21, odnosno program za izbore.Silvano Hrelja.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/3
16.12.2011.
u 07:30

O mjestu potpredsjednika, po koalicijskom ugovoru, trebali su se dogovoriti HNS, HSU i IDS, a načelni dogovor bio je da to mjesto zauzme Hrelja.

Nije još održana ni konstituirajuća sjednica Sabora, a trzavice u Kukuriku koaliciji već su počele. HNS je odbio mjesto potpredsjednika Sabora prepustiti Silvanu Hrelji, šefu HSU-a, a Radimir Čačić za tu funkciju odabrao je Milorada Batinića, šefa varaždinske organizacije HNS-a i gradonačelnika Ivanca.

Osveta ili gramzivost?

U HSU-u su razočarani Čačićevim potezom, ali se ne žele svađati i raditi probleme, doznajemo iz vrha te stranke. O mjestu potpredsjednika, po koalicijskom ugovoru, trebali su se dogovoriti HNS, HSU i IDS, a načelni dogovor bio je da to mjesto zauzme Hrelja. Umirovljenicima osobito smeta što je Čačić odabrao M. Batinića koji nema parlamentarnog iskustva. Logičan su im izbor Damir Kajin (IDS) ili Jozo Radoš, koji je bio prvi odabir HNS-a, no on će biti šef kluba, a bori se da ga stranka pošalje u Europski parlament za promatrača. Zanimljivo je da su odgovornost za ignoriranje umirovljenika haenesovci prebacili na Zorana Milanovića s obrazloženjem da je Milanović ljutit na Hrelju koji je odbio voditi ministarstvo rada i mirovina. Želi se, tvrde, riješiti HSU-a jer ionako ne može udovoljiti njihovim zahtjevima, a Hrelja se nije želio uhvatiti u koštac s tim resorom. Umirovljenicima je jasna i razumljiva Milanovićeva ljutnja, no, doznajemo u toj stranci, uvjereni su da on nije utjecao na odluku HNS-a, već je presudila njihova gramzivost.

SDP želi smiriti apetite

Iz više izvora u vrhu SDP-a doznajemo da se oni nisu miješali u odnose između HNS-a i HSU-a, ali ističu da im smeta klijentelizam i pohlepa HNS-a. Nadaju se da je bahatosti njihova najvećeg partnera uzrok želja da ugrabe što više pozicija, ali da će se smiriti kad počnu raditi. Iako SDP-u zasad nije na pameti da destabiliziraju koaliciju i raskinu s HNS-om, želeći ih "primiriti", daju im do znanja da većinu u Saboru mogu imati i bez njih. Hrelja nam se jučer nije javljao na mobitel.

Komentara 432

SQ
squalus
09:38 16.12.2011.

Rambo, možeš pisati normalne rečenice? Je.em te nepismena, isti si ko ovi tvoji pijetlići!

SN
snjezni
09:44 16.12.2011.

A mozda da i ovoga umirovljenika potasa po ramenu i zahvali mu na suradnji!

DU
Deleted user
09:35 16.12.2011.

Gospodarski ministar bi bio najbolji Ivo Goldstein.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije