Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poligon dug 30 km

Prvi obavio sve zadatke: Ovo je najspremniji hrvatski vojnik!

Josip Miculinić, MORH (1)
Foto: MORH
1/5
17.05.2013.
u 21:53

Drugo mjesto je osvojio skupnik Mario Ilijević, a treće narednik Dražen Henc. U natjecanju je sudjelovalo 105 pripadnika vojske i policije.

Najspremniji pripadnik Hrvatske vojske je 27-godišnji Josip Miculinić.

Pripadnik Bojne za specijalna djelovanja pobijedio je na danas završenom natjecanju "Najspremniji pripadnik OSRH - Prvi za Hrvatsku" u Delnicama. Drugo mjesto je osvojio skupnik Mario Ilijević, a treće narednik Dražen Henc. U natjecanju je sudjelovalo 105 pripadnika vojske i policije koji su prethodnih dana prošli kvalifikacijske discipline koje su se sastojale od plivanja i gađanja puškom.

"Za uspješan prijelaz staze dulje od 30 kilometara, pod punom vojničkom opremom, bilo je potrebno proći osam radnih točaka koje su iziskivale visok stupanj psihičkih, fizičkih i vojničkih sposobnosti i vještina", napisali su u priopćenju iz MORH-a. Neke od vojničkih sposobnosti i vještina koje su se "testirale" bilo je i sastavljanje osobnog pješačkog naoružanja, gađanje cilja vježbovnom ručnom bombom, orijentacija, nošenje ranjenika, svladavanje zapreke pomoću tri užeta i gađanje cilja pištoljem.

Miculinić je uspio svladati sve prepreke i prvi doći na cilj te zaraditi laskavi naslov "najspremnijeg hrvatskog vojnika".

>>Đaković i MORH potpisali ugovor vrijedan 112 milijuna kuna

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije