Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJE SE PUŠTANJE VEĆINE

Večernjem potvrđeno: 40-ak Boysa izlazi van, skriva se kada se vraćaju zbog straha od osvete grčkih huligana

Atena: Posljednja grupa navijača Dinama pod pratnjom policije stigla na sud
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/14
08.12.2023.
u 17:00

Dio navijača koji su već četiri mjeseca u Grčkoj uskoro bi mogao na slobodu. Grčki mediji javljaju da je sud odobrio zahtjev za puštanjem desetak Bed Blue Boysa

U petak je atenski sud počeo odgovarati na prijedloge obrane za puštanje BBB-a iz istražnog zatvora u Grčkoj  gdje su zaglavili prije četiri mjeseca, u sklopu istrage za ubojstvo navijača AEK-a Katsourisa u makljaži u kolovozu. Optuže za ubojstvo za 102 pripadnika BBB-a koji su došli u Grčku i zaglavili u pritvoru su odbačene. Kako je Večernji list neslužbeno doznao od izvora obrane, sud u Ateni odlučio je o dijelu prijedloga za ukidanjem istražnog zatvora za uhićene Bad Blue Boyse koji su protekla tri dana davali iskaze pred sucem istraga i njih 40-ak izaći će na slobodu, ali kako doznajemo tek kada se uplati novac za njihovu jamčevinu i nakon što se dokaže da je novac uplaćen. Neslužbeno, jamčevine su po tisuću eura.

Obrana BBB-a još ne zna sva imena navijača koji su dobili rješenje o žalbi te izlaze da se brane sa slobode, Također ne zna se ni visina jamčevine koja je određena kao mjera opreza za svakog pojedinog navijača. Postupak se kako nam je potvrđeno nastavlja u ponedjeljak, a neslužbeno se doznaje da obrana očekuje još veliki broj navijača s pozitivno rješenim žalbama.

GALERIJA: Atena: Posljednja grupa navijača Dinama pod pratnjom policije stigla na sud

Atena: Posljednja grupa navijača Dinama pod pratnjom policije stigla na sud
1/14

- Moguće je da neki ostanu, ali nadamo se da ovo ide dalje i da se neće stati na 40 ukinutih rješenja o istražnom zatvoru ,kazao nam je izbor iz obrane.

POVEZANI ČLANCI:

Odvjetnik većine BBB-a Kaimenakis potvrdio je jučer ujutro da su žalbe za njegove klijente prihvaćene, ali rješenja još nije vidio te nije govorio o ukupnom broju navijača koji izlazi da se brani sa slobode, uslijed optužbi grčkog tužiteljstva koje ih tereti za 12 kaznenih djela grčkog kaznenog zakona. Obrana se nada, kako Večernji list neslužbeno doznaje iz Grčke, kako će navedene optužbe, posebice udruživanje u zločinačku organizaciju, biti teško dokazati, te da će ići na optužbu za tučnjavu sa smrtnom posljedicom, što se u Grčkoj zaista i dogodilo, ali je od početka jasno kako u tome nisu mogli sudjelovati svi pritvoreni, odnosno čak 102 hrvatska državljanina koja su zaglavila u Grčkoj nakon krvavih nereda u kolovozu.

Neslužbeno, doznali smo od nekoliko roditelja BBB-a koji su trenutno u Grčkoj kako su već dobili informacije od svoje djece da izlaze iz pritvora te se spremaju za uplaćivanje jamčevine, što je jedan od uvjeta za puštanje na slobodu, odnosno uobičajena mjera opreza. No iz obrane se tvrdi da se većina imena još ne zna.

- Atenski sud radio je do 15 sati u petak. Da se s ovakvim odlukama krenuo u ponedjeljak znali bismo puno više, ovako moramo čekati do ponedjeljka, kazao je izvor obrane.

Kada će BBB-i točno na izaći na slobodu, informacija je koju grčki odvjetnik Kaimenakis i ostali pravnici koji rade na slučaju žele sakriti zbog njihove sigurnosti i navijača AEK-a koji ovaj slučaj također sa zanimanjem  prate jer su i četiri njihova pripadnika uhićena te ih tužiteljstvo tereti za sva kaznena djela kao i BBB, osim udruživanja u zločinačku organizaciju.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Pripadnici Bad Blue Boysa dolaze na sud

Ključne riječi

Komentara 78

CA
Catalonia
10:07 08.12.2023.

Napokon,vracajte nase ljude doma.💙🖤

Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:28 08.12.2023.

Sada fino tužiti Grke zbog oduzimanja slobode bez dokaza. Zamislimo samo što bi cijela Grčka divljala da smo mi upola slično učinili jednostrano sa njihovim navijačima. Jedino znam, doći će opet konflikt sa Turcima i onda znam na čijoj ću strani biti.

LU
Lumumba
10:42 08.12.2023.

Sve treba vratiti odmah!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije