Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provođenje zakona

Prve dvojezične ploče u Vukovaru postavit će se u petak, 6. rujna

'UNUTRASNJA  30.08.2013. VUKOVAR - jedna od dvojezicnih ploca koje bi trebale biti postavljene iduceg tjedna    Branimir Bradaric/Vecernji list                                    '
'Branimir Bradaric/Vecernji list'
31.08.2013.
u 08:10

Ploče će biti postavljene na zgradama Ureda državne uprave, Policijske postaje, Državnog odvjetništva i vukovarskog suda

Prve dvojezične ploče, ispisane latiničnim i ćiriličnim pismom, na području Vukovara bit će postavljene tijekom idućeg tjedna. Neslužbena je to informacija koja je za Večernji list potvrđena iz više izvora u Vukovaru. Prema tim istim informacijama, postavljanje ploča bit će organizirano najvjerojatnije u petak, 6. rujna.

– Toga dana trebale bi biti postavljene u isto vrijeme četiri ploče. Riječ je o objektima Ureda državne uprave Vukovarsko-srijemske županije, Policijske postaje Vukovar, Državnog odvjetništva i suda. Kasnije bi se išlo i u postavljanje svih ostalih dvojezičnih ploča – rekao nam je ovaj anonimni izvor.

Podsjeća i da je većina ploča izrađena još proljetos te da se od tada samo čeka odluka Vlade RH i ministra Arsena Bauka o njihovu postavljanju na objekte za koje su i namijenjene.

– Nemamo zasad nikakvih informacija o datumu početka postavljanja dvojezičnih ploča. Odluku o tome donosi Ministarstvo i ona će na vrijeme biti objavljena – kratko je samo rekao pročelnik Ureda državne uprave Vukovarsko-srijemske Goran Bošnjak.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić rekao je da ne očekuje skoro postavljanje ploča iz nekoliko razloga.

– Jedan je taj što je zahtjev da se Vukovar proglasi mjestom od posebnog pijeteta još u saborskoj proceduri. Drugi je što se približava i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara – rekao je Josić.

Stožer je prethodno najavio i da će po cijenu prijava uklanjati postavljene ploče. Ploče se postavljaju u skladu s provođenjem Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i rezultatima popisa stanovništva prema kojem u Vukovaru živi više od jedne trećine građana srpske nacionalnosti.

>> Sabo: Da HDZ vlada, ćirilica bi u Vukovaru bila još 2009.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije