Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prosvjetari prosvjedovali ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izišla je među učitelje kako bi čula njihove zahtjeve i postoje li neki drugi prijepori oko kojih moraju naći zajednički jezik.
01. ožujka 2018. u 12:52 12 komentara 995 prikaza
Foto: Screenshot/HRT

Zbog zastoja u pregovorima za Granski kolektivni ugovor sindikat hrvatskih učitelja prosvjeduje ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Blaženka Divjak VIGILARE 'Divjak nije sposobna voditi ovako važan resor'

– Vlada je donijela odluku o primjeni materijalnih prava, ali kolektivni ugovor nisu samo materijalna prava – izjavila je za HRT predsjednica sindikata Sanja Šprem.

Rekla je da traže nastavak kvalitetnih pregovora te ugovaranje boljih materijalnih prava s obzirom na rast BDP-a. Traže i veću zaštitu zaposlenika u sustavu osnovnih škola.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izišla je među učitelje kako bi čula njihove zahtjeve i postoje li neki drugi prijepori oko kojih moraju naći zajednički jezik. 

Potvrdila je kako su u tijeku pregovori o kolektivnom ugovoru za sve učitelje i nastavnike te kako kroz dva, tri tjedna očekuje završetak procesa. Istaknula je kako je na današnjoj sjednici Vlade donesena odluka o produženju materijalnih prava za sve učitelja osnovnih i srednjih škola. Do sada je održano 10 sastanaka i osam radnih skupina, piše HRT.

Blaženka Divjak Ipak opisne Divjak: Na polugodištu neće biti brojčanih ocjena Blaženka Divjak BLAŽENKA DIVJAK Uskoro javni poziv školama za provedbu eksperimentalnog programa kurikularne reforme Sveučilišna platforma organizirala prosvjed pod geslom "Sveučilište mora bolje" 'Sveučilište mora bolje!' 'Ne želimo da Sveučilištem još četiri godine vlada korupcija i klijentelizam'
Iskusi adventsku Hrvatsku
DOŽIVLJAJ NA DAR
Iskusi adventsku Hrvatsku: Donosimo kompletan vodič kroz dobru zabavu

A1 izdvaja za Vas

 • lolalola15:

  skinite osmijeh s lica ovoj divjakici i izađite s pravim informacijama kako dotična zadovoljava samo svoje interese....

 • Avatar Mabolimekrac
  Mabolimekrac:

  Neka se ljudi bore za svoja prava! Sto ste se uzjogunili. Jedino ulaganje u obrazovanje i ljude koji vam obrazuju djecu moze izvuci ovu zemlju. Ucitelji ne dajte se!!

 • Avatar navijač
  navijač:

  Kako vas nije sramota , imate extra uvjete rada, sigurnu plaću i gomilu neradnih dana u godini, šta da kažu oni koji se muče za 3000 kuna a nekad ni to ne dobiju? Još vam samo fale liječnici , isti ste.