Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uskoro javni poziv školama za provedbu eksperimentalnog programa kurikularne reforme

Izrazila je zadovoljstvo što će na novim eksperimentalnim materijalima raditi učenici, čime se pokreće postupak digitalne transformacije.
13. veljače 2018. u 15:31 2 komentara 271 prikaza
Blaženka Divjak
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak najavila je u utorak u Rijeci kako će za nekoliko dana biti objavljen javni poziv školama da se prijave za provedbu eksperimentalnog programa kurikularne reforme te naglasila da je za troškove provedbe eksperimentalnog programa osigurano 200 milijuna kuna.

Zagreb: Povjerenstvo za provedbu strategije obrazovanja Strategija obrazovanja Akcijski plan u ponedjeljak ide u javno savjetovanje

Kurikularna reforma kreće ove jeseni u eksperimentalnom programu u prvim i petim razredima osnovnih škola te prirodoslovnim predmetima u sedmim razredima i prvim razredima gimnazija i strukovnih škola, rekla je ministrica Divjak odgovarajući na pitanja novinara tijekom posjeta Sveučilištu u Rijeci.

Za nekoliko sljedećih dana objavit će se javni poziv školama da se prijave za provedbu toga programa, najavila je ministrica, istaknuvši da je za edukaciju nastavnika i ostale troškove provedbe eksperimentalnog programa je osigurano 200 milijuna kuna.

Izrazila je zadovoljstvo što će na novim eksperimentalnim materijalima raditi učenici, čime se pokreće postupak digitalne transformacije.

Na pitanje novinara o rezultatima prijava na natječaju za članove i voditelja ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme, ministrica je kazala da će se moći vidjeti tko se prijavio kada istekne rok za prijave, 14. veljače. Podaci o prijavljenima bit će dostupni krajem sljedećeg tjedna, pa će se moći suditi o razini interesa, dodala je.

Napomenula je i da još traje javna rasprava o akcijskom planu, a nakon završetka će se prikupiti rezultati te će posebno stručno povjerenstvo pregledati i pokrenuti izradu završne inačice. No, naglasila je, Ministarstvo radi na mjerama prema strategiji kurikularne reforme, bez obzira kojom dinamikom ide prihvaćanje akcijskog plana.

Pogledajte i galeriju: Povjerenstvo za provedbu strategije obrazovanja

Blaženka Divjak
1 / 11
Zagreb: Povjerenstvo za provedbu strategije obrazovanja
Blaženka Divjak Divjak Bandiću: Ne mogu polemizirati o reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima Blaženka Divjak Blaženka Divjak: 'Pitanje natječaja za izbor ERS-a riješeno je krajem ljeta prošle godine' Nema više diskriminacije prema stručnim studijima Sabor: Zastupnici pozdravili ispravljanje nepravde prema stručnim studijima
ČUDOTVORNA METODA
Kim Kardashian svoju mladolikost duguje tretmanima kisikom

A1 izdvaja za Vas

  • goran2hr:

    Prvo - temeljito informirati roditelje (javnost)o čemu se točno radi. Drugo - obavezno referendum.

  • PraljakZločinac:

    Revidiranje povijesti NDH, jasenovca, ustasa..."domoljubno" je neophodno, da maskiramo što ne zelimo da ostane u skolskim knjigama. Mozda cemouspit da uvirimo mlade da viruju novim podatcima!