Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemiri na prosvjedu

Prosvjednici protiv ulaska u EU: Policija nas je brutalno privela

Protivnici ulaska u EU održali su konferenciju za novinare (1)
Foto: Daniel kasap/PIXSELL
1/8
22.01.2012.
u 14:08

Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone hrvatske seljačke stranke prava izjavio je kako su protiv njega i još petorice privedenih podnesene prekršajne prijave zbog pokušaja skidanja zastava EU-a na glavnom trgu u Zagrebu.

Privedeni prosvjednici protiv ulaska u Europsku Uniju održali su konferenciju za novinare na kojoj su kazali su da ih je policija brutalno privela i zadržala više od tri sata u postaji rukama vezanim na leđima, prenosi HRT.

Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone hrvatske seljačke stranke prava izjavio je kako su protiv njega i još petorice privedenih podnesene prekršajne prijave zbog pokušaja skidanja zastava EU-a na glavnom trgu u Zagrebu, zbog remećenja javnog reda i mira te za napad na službenu osobu. Također je protiv Keleminca kao organizatora podignuta prijava za kršenje Zakona o javnom okupljanju.

U Traumatološkoj bolnici su privedenima utvrđene ozljede za koje nije bilo povoda budući policija nije bila napadnuta, smatra Keleminec te je dodao da po Ustavu i zakonu o prekršajnom postupku uz hrvatsku zastavu može biti istaknuta i strana samo u slučaju službenog posjeta inozemnog državnika ili sportskih natjecanja te da su je zato željeli skinuti.

- Ovo što se jučer, dogodilo na nižoj razini ove vlasti. To prirodni slijed nezakonja što vlada u našoj državi. Mi nećemo dozvolit da nam kukavice koje su se skrivale u mišjim rupama, od Milanovića, Josipovića, Kosorice, a da ne spominjem i Vesnu Pusić, da nam oni određuju što je to pravna država. Oni koji gaze ustav i sve zakone Hrvatske države - kazao je predsjednik udruge Pravdenik Natko Kovačević.

Iz policije poručuju kako nema elemenata za sumnju da su policajci prekoračili ovlasti te da se čeka izvješće liječnika.

Komentara 113

UD
udrimuski
14:36 22.01.2012.

a šta ste očekivali nakon što ste ih popljuvali i izvrijeđali, da će bacati cvijeće na vas... dobro ste i prošli!

TH
than
18:41 22.01.2012.

Aj\' da mi se jave pa da im kupim hrvatski barjak... Gle ih samo. Tako mladi, tako poletni, tako uspjesni... Zaboli me za EU inace.

SA
saniboj
16:28 22.01.2012.

Kako su samo poduzetni kad treba pokazati primitivizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije