Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjedi u zagorju

Prosvjedi u Zagorju: Nešto se mora poduzeti da seljak ne propadne

seljaci zagorje (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/8
19.08.2013.
u 15:24

Najveći proizvođač mlijeka u Krapinsko – zagorskoj županiji Željko Mladić iz Zlatara rekao je kako je najobičnija laž izjava Vladinih dužnosnika da se u Europskoj uniji s toliko novca ne sufinancira poljoprivreda kao u Hrvatskoj.

I zagorski poljoprivrednici danas su se pridružili prosvjedima seljaka. S 11 traktora, točno u podne, došli su na Zagorsku magistralu pokraj Velikog Trgovišća. Predsjednik zagorske Udruge mljekara Nedjeljko Babić rekao je kako ne žele potpuno zatvoriti cestu jer žele protestirati na civilizirani način.

- Seljacima je dosad isplaćeno samo 62 posto poticaja koji su nam do 30. lipnja trebali biti isplaćeni za prošlu godinu, no taj novac očito nećemo vidjeti. U Vladi su rekli kako su poljoprivrednici dobili sve što je bilo predviđeno za ovu godinu, no te novce najveći broj seljaka nije dobio. Neka javno objave listu, pa da vidimo gdje je otišlo 2,4 milijuna kuna koji su predviđeni za poljoprivredne poticaje – rekao je Babić koji u svojoj staji ima 25 krava.

Najveći proizvođač mlijeka u Krapinsko – zagorskoj županiji Željko Mladić iz Zlatara rekao je kako je najobičnija laž izjava Vladinih dužnosnika da se u Europskoj uniji s toliko novca ne sufinancira poljoprivreda kao u Hrvatskoj.

- Nedavno sam bio u Nizozemskoj gdje gotovo polovica novca ide na poljoprivredu. Mi ovako dalje više ne možemo. Želimo pregovarati, ali očito da s druge strane nema razumijevanja za nas. Nešto se u ovoj državi mora promijeniti i poduzeti da zagorski seljak potpuno ne propadne – rekao nam je Mladić.  

>> Seljaci: Ako nas Milanović ne primi u roku 24 sata, idemo u Bruxelles

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije