Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radnici diokija

Prosvjed u Zagrebu: 'Gaverment mast pej as, du ju andrstend as'

prosvjed DIOKI (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/11
Autori: Ivan Halar, tli/VLM
27.02.2013.
u 09:25

Tristotinjak prosvjednika zahtijeva od Vlade i pronalazak strateškog investitora za ponovno pokretanje proizvodnje u Dioki Grupi.

Zbog neisplate sedam plaća i otpremnina radnici zagrebačkog Diokija i Dina Petrokemije na Krku danas su se uputili na Trgu svetog Marka. No, Premijer Zoran Milanović ih nije primio pa je oko 300 radnika blokiralo promet na križanju Frankopanske ulice i Ilice, javlja Soundset

Intervenirala je i specijalna policija. Prosvjednici su se uputili Jurišićevom ulicom prema Draškovićevoj ulici, točnije prema Trgu Burze, a sav tramvajski promet koji se odvija preko Trga bana Jelačića neko je vrijeme bio blokiran.

Prosvjednici žele do Milanovića, Linića i Vrdoljaka

Do sada nije bilo nikakvih incidenata, a prosvjednici putem megafona naglašavaju da je ovo miran prosvjed i da samo traže ispunjenje svojih prava, tj. traže isplatu plaća.

Prosvjed u organizaciji Sindikata naftnog gospodarstva počeo je u 11 sati, nakon što su se u 10.30 sati okupili na Trgu bana Jelačića.

Radnici traže od Vlade pronalazak strateškog investitora za ponovno pokretanje proizvodnje u Dioki Grupi. Žele razgovarati s premijerom Zoranom Milanovićem, ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom i ministrom financija Slavkom Linićem.

Mnogi su donijeli i transparente na kojima su poruke "Gaverment mast pej as, du ju andrstend as", "Vratite dostojanstvo radnicima", "Dosta nam je laži i obećanja" i među njima i  "Dej mast trast es" - u prijevodu moraju vjerovat stražnjici.

Radnike primila Vrdoljakova zamjenica

– Ne želimo radikalne akcije, ali bude li potrebno, nas 60-ak razmišlja i o javnom štrajku glađu na zgradi uprave, pa makar to digli i na međunarodnu razinu – kazao je bivši radnik i osnivač Stožera za obranu Diokija Bojan Kovačić.

Nešto kasnije radnike DINE Petrokemije i zagrebačkog DIOKI-a primila je u Ministarstvu gospodarstva zamjenica ministra Tamara Obradović Mazal. - Zaključak dvosatnog sastanka je da se što hitnije nastoje okupiti svi relevantni čimbenici i vjerovnici kako bi se sagledale daljnje mogućnosti razrješenja teškog stanja i problema u Dioki grupi. Zaključeno je da će se svakako razgovarati sa svim potencijalnim investitorima i zainteresiranim stranama kako bi se pokušala spasiti tvrtka i pokrenuti proizvodnja priopćeno je nakon sastanka iz minstarstva gospodarstva koje je i podsjetilo da je Dioki grupa privatna tvrtka u postupku predstečajne nagodbe.

Nakon odustajanja turskog Caliskana kao mogući novi vlasnik pojavila se tvrtka Crodux Plin, čiji je vlasnik Ivan Čermak iskazao interes za kupnju.

>>Vlada može dokazati da želi spasiti DIOKI i DINA-u, pitanje je hoće li?

Ključne riječi

Komentara 31

DU
Deleted user
16:17 27.02.2013.

Birali ste ih - eto vam ih!!! Samo sto i mi koji te kukurikavce nismo birali sada isto stradavamo......

SA
saentisch
17:25 27.02.2013.

27.02.2013. u 14:59h luena 1 je napisao/la: Milanovic ih nije primio,on ne prima nikoga .. Uobrazen ,bahat ,umisljen i nesposoban ,nesposobiniji je od vecine njih u saboru.... ------------------------------------- A šta će im reći Milanović, i njegov repertoar laži je iscrpljen, pritisnut je uz zid pa se skriva kao kuč...

SO
Somelier
16:15 27.02.2013.

Gosppodo krenite kod Bajića. Kod njega su pare 5 milijuna Eura koje je Ježić uplatio a koje su navodno bile mito od Sanadera. Toliko su se svi trudili uvaliti Sanadera da su usput Dioki uništili. Ustajte narodi i najurite crvene kmere. Tih 5 milijuna bilo bi dovoljno za plaće i da se pokrene proizvodnja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije