Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i vodenim topovima

Prosvjed čileanskih ribara policija nasilno okončala suzavcima

Ivica Kostelić
Foto: Zoran Grizelj
1/2
28.11.2012.
u 15:36

Prosvjednike su ispred bivše zgrade kongresa dočekali policajci koji su ih gađali vodenim topovima i potom privodili

Suzavcima i vodenim topovima okončan je prosvjed čileanskih ribara koji su u utorak izašli na ulice glavnog grada Santiaga da bi podigli glas protiv novog zakona koji ograničava ulov ribe u priobalju.

Članovi akcijske grupe Nacionalnog vijeća za obranu nacionalnog ribolova udružili su se u prosvjed s članovima Nacionalnog saveza studenata. Njih su ispred bivše zgrade kongresa dočekali policajci koji su nasilno okončali demonstracije. Velik je dio prosvjednika uhićen što je izazvalo negodovanje tamošnje javnosti.

Naime, mnogo je građana koji se pribojavaju da bi tzv. Longueirov zakon mogao ozbiljno ugroziti ribarstvo koje se s godišnjim prihodom koji premašuje milijardu dolara ubraja u vodeće industrijske grane u Čileu.

>>Posljedice mariborskog prosvjeda: 17 ozlijeđenih, 27 privedenih

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Alfons_x
Alfons_x
19:22 29.11.2012.

Još od kada je svrgnut i ubijen demokratski izabrani predsjednik Čilea Salvador Allende, a na njegovo mjesto državnim udarom orkestriranim od strane SAD odnosno CIA-e došao diktator Augusto Pinochet, počelo je razdoblje mraka za Čile koje traje i danas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije