Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.08.2014. u 12:00

Početkom rujna sve će zemlje EU promijeniti metodologiju nacionalnih obračuna u koje će ulaziti širi obuhvati sive ekonomije

Mario Krištof, ravnatelj Državnog zavoda za statistiku, ima dobre vijesti za malobrojne optimiste u Banskim dvorima. Krištof u Slobodnoj Dalmaciji najavljuje od jeseni gotovo siguran rast BDP-a, i to u rasponu od 0,9 do 1,5 posto. Naime, početkom rujna sve će zemlje EU promijeniti metodologiju nacionalnih obračuna u koje će ulaziti širi obuhvati sive ekonomije. Drugim riječima, u nacionalni BDP uključit će se promet i proizvodnja ilegalnih proizvoda te prihodi od ilegalnih usluga poput prostitucije. Javne kuće spašavaju nam javne financije. Gotovo doslovno.

Manolić prozvao suradnika Karamarka za slabe prosudbe

Josip Manolić, drugi hrvatski premijer i najbliži suradnik Franje Tuđmana, dao je u 95. godini opširan intervju Jutarnjem naglasivši da se „osjeća dobro, ali kao i kod starih automobila, nikad ne zna koji će dio otkazati”. Praotac svih hrvatskih obavještajaca pohvalio se vještinom kadroviranja iz pozadine i naglasio da su sve funkcije na koje je dospio Stjepan Mesić realizirane na njegov prijedlog. „Podržao sam i Karamarka koji je bio glavni obavještajac na početku Mesićeva predsjedničkog mandata“, nastavlja „broj 1“ hrvatskih zakulisnih igara dodajući da je aktualni šef HDZ-a „slab obavještajac, slabih političkih prosudbi“. Daleko je Karamarko dogurao s obzirom na te „slabe prosudbe“.

Premijer se nakon govora naklonio bukačima

Zoran Milanović, hrvatski premijer, nakon što je u Kninu završio govor građanima, koji su ga izviždali, mirno je odšetao na svoje mjesto i odande se teatralno naklonio bukačima. Show must go on.

Ima 2 bordela, ali mirno spava jer redovno donira Crkvu

Marko Barać, 62-godišnji poduzetnik rodom iz sela Baraća kraj Zadra, ostvario je u Australiji životni cilj da se odmara dok drugi rade za njega. Točnije, za njega rade druge, odnosno više od 250 prostitutki koliko ih pruža usluge u bordelima „Exotic Studio“ i „Touch of Class“. Poduzetni Barać opširno se u Slobodnoj pohvalio poslovnim uspjehom dodajući da ima „miran san“ jer je neumorni donator Crkve. Upravo je, kaže, u Jovićima kod Ražanca platio izradu slike sv. Marije Magdalene. Prigodno.

>> Očekuje se pad BDP-a zbog slabog prikupljanja poreza

Komentara 14

Avatar superhik74
superhik74
19:15 06.08.2014.

Prostitucija ljudi i obale (koju mi nazivamo turizam) je u biti i jedina "grana privrede" koju Hrvatska ima.

Avatar Pekhtor
Pekhtor
19:07 06.08.2014.

Konacno jedna industrijska gerana u kojem Zapadni Balkan moze vinuti na sam vrh.

TO
tolitol
23:29 06.08.2014.

Ovdje ipak treba ispravak. Javne kuće nam ne spašavaju javne financije već samo (nacionalnu) statistiku. Čudi me da ravnatelj DZS-a izlazi zbog toga s tumačenjem da će nam BDP "porasti" za x posto. Pa kao statističar trebao bi istu metodu primijeniti i na baznu godinu pa onda tek donositi zaključke. No da tako radi posao vjerojatno ne bi bio u fotelji u kojoj je. Dobro. Konačno će Grčić imati plus. Iako ne sumnjam da će ga krivo "rastezati" i "analizirati" u svojim tumačenjima za novinare, kao i uostalom sve minuse dosad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije