Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbacila ih

Prosrpski Česi M. Albright uzvratili kaznenom prijavom

prometna nesreća
Pero Lovrović
14.11.2012.
u 18:38

Reakcija je ovo na incident koji se u listopadu dogodio na potpisivanju Albrightine knjige u praškoj knjižari Luxor

Aktivisti češkog udruženja ''Prijatelji Srba na Kosovu'' podnijeli su protiv Madeleine Albright kaznenu prijavu zbog raspirivanja etničke mržnje, javlja Blic. Reakcija je ovo na incident koji se u listopadu dogodio na potpisivanju Albrightine knjige u praškoj knjižari Luxor.

Albrightovu su tada napali i izvrijeđali prosrpski aktivisti koji su od nje zahtijevali da umjesto knjige potpiše plakate koji nju, SAD i NATO optužuju za zločine protiv Srba u Hrvatskoj, BiH, na Kosovu te tijekom bombardiranja Srbije 1999. godine.

Vidno iznervirana Albright tada ih je prozvala ''odvratnim Srbima'' te naredila osoblju da ih izbace iz knjižare. Aktivisti su joj tada uzvratili povicima da je ''odvratna baba'', a sada i tužbom koju je uime svih aktivista podnio češki režiser Waclav Dvorak, autor dokumentarnog filma ''Oteto Kosovo''.

– Bilo kakvo širenje etničke mržnje iz usta bivše političarke na visokom položaju koja se izrazito angažirala u intervenciji NATO-a u balkanskom sukobu, ocjenjujemo kao izraz cinizma i nepoštivanja svih žrtava. Ona je simbol antisrpske propagande koja polako nestaje, a bila je izuzetno jaka u vrijeme rata na Kosovu – kazao je Dvorak.

>>VIDEO Albright prosvjednicima: Odvratni Srbi, izlazite!

Komentara 112

RB
Ruđer Bošković Croata
22:08 14.11.2012.

kobra A kaj je to ,,Vrapčetu,, da to nije tvoja kućna adresa!?

DU
Deleted user
22:42 14.11.2012.

Večernjakov novinar će i nadalje, s veliku pažnju, pratiti ovu nesuglasicu između Albrightice i prosrpskih česa. Zdravo.

TM
Tvrtko mali
20:11 14.11.2012.

Zrakotres prema danasnjim zapadnjackim vodama su osudeni u Nirnbergu neduzna mala djeca a oni trebaju sami sebe da tuze?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije