Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Širi se i na fakultete

Štrajk sutra u ove tri županije, propao pokušaj mirenja

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.10.2019.
u 12:15

Štrajk se širi i na fakultete. Igor Radeka iz Sindikata znanosti i visokog obrazovanja rekao je kako sindikat proglašava štrajk koji počinje u četvrtak te da će svaki tjedan najmanje jedan dan biti u štrajku

Propao je pokušaj mirenja Sindikata znanosti i visokog obrazovanja s Vladom koji je danas održan, nakon čega se štrajk od sutra širi i na fakultete. Sindikati su oko podneva na konferenciji objavili da se sutra nastavlja cirkularni ciklus, a u štrajku sudjeluju Vukovarsko-srijemska županija, Karlovačka županija i Zagrebačka županija.

– Nisu nam ponudili ništa, doslovno ništa – rekao je Igor Radeka iz Sindikata znanosti i visokog obrazovanja nakon sastanka.

Radeka je dodao kako sindikat proglašava štrajk koji počinje u četvrtak te da će svaki tjedan najmanje jedan dan biti u štrajku.

– Čvrsto stojimo kod svojih pozicija i smatramo da je ono što smo ponudili dovoljan argument da štrajk prestane – rekao je ministar Josip Aladrović, dodajući da će se razgovor nastaviti.

Dodao je da samo sud može zabraniti štrajk te da nisu prijetili zabranom štrajka.

– Mi ni u jednom trenutku nismo prijetili niti to planiramo – poručio je.

Aladrović je rekao da žele postići razinu socijalnog dijaloga koji će rezultirati socijalnim mirom.

– Sudske zabrane nisu nešto što je naš izbor. Na taj način ne želimo postavljati stvari – rekao je Aladrović.

Komentara 132

VJ
vjekoslavkatalina
09:07 21.10.2019.

kad vidim ovog ribića znam koliko je sati..uvijek se javlja pred izbore...radi vlastite gu....di je bio proslih godina...

VI
Vik
09:18 21.10.2019.

Ribica i njegovu bandu u remetinac sad kad dobiju vecu placu idu u strajk a kad im je Milanovica vlada smanjila placu sutili ov je stvarno politicko SDP je pozadi ovog strajka

VB
vbk
09:14 21.10.2019.

uvesti im radnu obavezu a za sve dane u štrajku 0 kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije