Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predano 298 komada raznog streljiva

Pronašli ih građani: Tko je za vikend kod Zadra ostavio 11 ručnih bombi?

Ilustracija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
08.01.2024.
u 17:14

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu na mjestu događaja izuzeli su 11 ručnih bomba, 2 tromblonske mine te jedno streljivo

Tijekom vikenda dva građanina su policiji dojavili kako su pronašli razna minsko-eksplozivna sredstva, nakon čega su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izašli na mjesto događaja i na siguran način izuzeli 11 ručnih bomba, 2 tromblonske mine te jedno streljivo - istakli su iz zadarske policije. Inače, PU Zadarskoj od početka siječnja 2024. godine, građani su u sklopu kampanje predali još i 4 ručne bombe te 298 komada raznog streljiva - Građani koji su policiji dragovoljno predali opasna sredstva ili su obavijestili policijske službenike o njihovom pronalasku, neće biti niti prekršajno niti kazneno sankcionirani. Navedena sredstva mogu se predati u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija'' te na taj način učiniti svoj dom sigurnijim. Apeliramo na građane da navedene predmete ne donose sami u policiju već da se jave u najbližu policijsku postaju, nakon čega će do njih doći policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način.

VEZANI ČLANCI:

Podsjećamo, kampanja „Manje oružja, manje tragedija“, provodi se neprekidno od 2007. godine te građanima omogućava da bez ikakvih sankcija policiji predaju oružje, dijelove oružja, streljivo, minsko-eksplozivna i slična sredstva. Također podsjećamo građane kako u sklopu akcija „Manje oružja, manje tragedija“, osim što bez sankcija mogu predati ilegalno oružje, bez sankcija mogu predati i zaostala zabranjena pirotehnička sredstva (redenici i petarde) koja spadaju u kategorije F2 i F3 - navode iz PU Zadarske.

VIDEO Nakon 12 godina u zatvoru: Pobjegao šef notorne bande u Ekvadoru, policija ga traži

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar kloštar
kloštar
21:56 08.01.2024.

Samo još više tzv. "izbjeglica" iz ISIL vojske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije