Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka naroda

Pronađeno više od tisuću kostura u masovnoj grobnici u Njemačkoj

12.11.2018.
u 13:47

Koalicija ruskih, pruskih, austrijskih i švedskih snaga nanijela je žestok poraz Napoleonu, što je i bio početak njegova kraja

Njemački građevinari otkrili su masovnu grobnicu u Mainzu u kojoj su kosti njemačkih i francuskih vojnika umrlih od tifusa nakon Bitke kod Leipziga 1813. godine, objavili su arheolozi. 

Kostura je vjerojatno više od tisuću, kazao je Jens Dolata, arheolog Uprave za kulturno nasljeđe Falačkog Porajnja. Mainz je početkom 19. stoljeća bio pod francuskom okupacijom.  Dolata kaže da su tijela umrlih vojnika bila pažljivo položena u rovove. 

Grobnica je otkrivena prilikom pripremnih radova za gradnju nove streljane u Mainzu. Bitka kod Leipziga, poznata i kao Bitka naroda, vodila se od 16. do 19. listopada 1813. godine. 

Koalicija ruskih, pruskih, austrijskih i švedskih snaga nanijela je žestok poraz Napoleonu, što je i bio početak njegova kraja. 

>> Pogledajte tko su bili ovi misteriozni ljudi 


 
Ključne riječi

Komentara 7

FR
franjo
16:17 12.11.2018.

Srbi bi rekli da je to u Jasenovcu.

Avatar zong
zong
15:22 12.11.2018.

U Mainzu našli kosti žrtava iz bitke za Leipzig?! wtf.??? Mainz-Leipzig udaljeni nekih 450km...

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:15 12.11.2018.

Garant su to ustase.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije