Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNA REKLAMA

Promocija bez ijedne lipe

francuski studenti
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
02.02.2016.
u 06:30

Novi film opširno će prikazati doživljaje francuskog trojca u Baranji

Trojica prijatelja, francuskih studenata, koji su lani svojim privatnim videouratkom s odmora kod nas “Road Trip in Croatia” našem turizmu priskrbili sjajnu reklamu, nisu niti slutili kakvu će grudu zakotrljati.

Ubrzo su ih angažirali iz Turističke zajednice Baranje za glavne glumce u trominutnom spotu “Invited to Baranja”. Sedmodnevni doživljaji trojice mladića u Osijeku, Đakovu, Kopačkom ritu, Belom Manastiru.... prikazani u kratkom videu, lansiranom sredinom studenog, do danas su imali više od 90.000 pregleda. “Višak” materijala iz pustolovine Baranjom pretočen je u polusatni turistički film.

Pariški studenti već rade

Prvi filmić “Road Trip in Croatia”, pak, do danas je vidjelo čak 400.000 ljudi, a najnoviji uradak, svojevrsni film o filmu, opširnije će prikazati što su sve mladići, koji su se neplanirano našli u ulozi ambasadora hrvatskog turizma, vidjeli i okusili u Osijeku i Baranji. Taj će polusatni videouradak biti predstavljen 19. veljače u Belju na 2. Forumu obiteljskog smještaja i kulturnog turizma Slavonije, Baranje i Srijema, a nakon toga će biti korišten kao vrijedan promotivni alat tamošnjih domaćina. Dečki su, doznajemo u Turističkoj zajednici Baranje, s veseljem i puno entuzijazma, bez kune honorara, odradili svoj zadatak. Svoj trojici je 25 godina, na različitim su pariškim fakultetima, a prijatelji su iz srednje škole. Pascal Tang završava financijski menadžment i radi u jednoj međunarodnoj računovodstvenoj tvrtki, a hobi mu je, osim putovanja, filmska montaža.

Michel John Truong studira pravo i ljudske resurse, a na pola radnog vremena zaposlen je i u jednoj pariškoj trgovini odjećom. Philippe Heng završava studij marketinga i menadžmenta i također već radi. Kad im je stigao poziv iz Baranje, nisu dvojili.

Dovezli ih iz Budimpešte

– Ponudili smo im smještaj, hranu i plaćeni put do Budimpešte, gdje smo ih dočekali i automobilom dovezli k nama – kaže direktor TZ Baranje Matej Perkušić.

– Inače, ovaj nastavak filma o tri mlada Francuza u Hrvatskoj samo je jedna u mnoštvu novih promotivnih, kulturnih i turističkih aktivnosti na području Baranje koje planiramo za 2016. Efekta je bilo već nakon lansiranja kratkog filma, porastao je broj upita o mogućnostima dolaska u Baranju i iz Hrvatske i iz cijelog svijeta. U 2015. smo u Baranji ugostili oko 9000 gostiju, što je 18 posto više nego 2014., a naše su ambicije, dakako, puno veće. Ne ovisimo o suncu i moru i imamo što ponuditi posjetiteljima tijekom cijele godine – poručuje Perkušić.

>> Hrvatski turizam 
prošle godine pobjednik na Mediteranu

>> Kako nas vide i čime su oduševljeni? Ovaj video o Hrvatskoj morate pogledati

Komentara 2

Avatar fuzzy
fuzzy
09:40 02.02.2016.

Sve je to manje-više u redu, samo mi nije jasno (kada već spominju "Kopački rit") o kojim i kakvim se "kopačima" radi. Ili su pak možda mislili na Kopačevski rit?

HR
Hrabraja
08:33 02.02.2016.

Film me katastrofa, prvo je bio spontani i ispao je dobro. Deugi je sniman vjerojatno kako su zeljeli iz TZ i to se kuzi. Pa sta ce tri stranca raditi u Baranji u jesen, bas im je fora peci rakijetinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije