Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Proljećari iz jugoslavenskog sudskog procesa: Neka Milanović i Puhovski sami riješe svoj sukob

Nakon što je Milanović optužio Puhovskog da je drukao hrvatske proljećare, oglasili se Čičak i Budiša
06. listopada 2020. u 09:17 48 komentara 21355 prikaza
Puhovski i Milanović
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Novi tjedan, nova meta Zorana Milanovića. U ponedjeljak mu se tako na nišanu našao umirovljeni profesor i politički analitičar Žarko Puhovski kojeg je u svojem Facebook-statusu nazvao mudroslovom, propalim političarem i drukerom. Predsjednika je očito izbacilo iz takta to što je Puhovski samo dan prije na RTL-u komentirao tada najsvježiji Milanovićev verbalni napad, a koji je usmjerio na Radu Borić i Tomislava Tomaševića.

Žarko Puhovski, politički analitičar i politolog VERBALNI RAT Puhovski odgovorio Milanoviću: Ovo su reakcije čovjeka bez kontrole, namjerno laže o meni

“Ostat ću na ovome”

Puhovski je, gostujući na RTL-u, kazao kako su njegove izjave neprimjerene, nepristojne i da misli kako Milanović imitira Vladimira Bakarića koji je u bivšem sustavu bio najbolji, najpametniji i najmoćniji. No, na odgovor predsjednika RH nije trebao dugo čekati. “O politici i moralu govori čovjek koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I. Z. Čičku, D. Budiši i inima). Puhovski je aktivno pridonio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda. Puhovski se na sudu (sve se to zapisuje, Puhovski) držao kao pravi ‘druker’, ništarija, upravo kako je to od njega i očekivao i dr. Vladimir Bakarić – Svileni, s kojim me Puhovski besramno uspoređuje. Ostat ću na ovome. Ima još”, poručio je Milanović. Kontaktirali smo stoga Puhovskog, Budišu i Ivana Zvonimira Čička da nam komentiraju Milanovićev istup.

Video – Ankica Mamić analizira komunikaciju Zorana Milanovića: ''Predsjednik bira krive mete''

– Ovo što je rekao Milanović nimalo me ne iznenađuje. Pogledajte sve njegove verbalne ispade i napade samo u posljednjih desetak dana. To su sasvim logične reakcije za čovjeka bez kontrole kojim upravljaju najniže moguće strasti. On se nečega u posljednje vrijeme boji tako da ne bih rekao da sam ja uzrok njegova stresa, već posljedica – kazao je Puhovski. Dodao je i to kako mu je nejasno zbog čega ga Milanović naziva “propalim političarem” budući da se on osobno nikad nije kandidirao ni za jednu političku funkciju. – Ja nikad nisam pretendirao biti političar. Ne znam odakle je Milanović izvukao te tvrdnje. Dosta je površan u svom diskursu. Mislim da Milanović ovo radi namjerno jer on nije toliko intelektualno nesposoban da svoje navode nije u stanju prethodno provjeriti. On je potpuno izvan kontrole – kazao je Puhovski te se osvrnuo i na Milanovićevu prozivku da je druker koji je u Jugoslaviji poput ništarije svjedočio protiv proljećara, zbog čega su Budiša i Čičak bili utamničeni.

PREDSJEDNIK RH Milanović opet u ofenzivi: Žarko Puhovski je propali političar i druker, zvali su ga ništarija

“Neka pročita zapisnik”

– Da, ja sam bio svjedok u tom postupku, ali barem sam očekivao od predsjednika da pročita taj zapisnik pa da vidi kakve je bedastoće izgovorio. Ako ima vremena i volje, može vrlo lako dobiti u posjed taj zapisnik pa neka objavi točno od riječi do riječi što sam tada na sudu govorio – zaključio je Puhovski.

Javili su nam se i proljećari iz jugoslavenskog sudskog procesa o kojima je Milanović pisao i ustvrdio da su bili utamničeni zbog svjedočenja Puhovskog. Ivan Zvonimir Čičak tek je kratko poručio kako je zgrožen stanjem na političkoj sceni te da nema namjeru raspravljati i sudjelovati u svađi između Milanovića i Puhovskog.

– Neka to riješe njih dvojica. Ja nemam namjeru istupati jer sam pomalo zasićen svime. Mislim da hrvatska javnost ionako dovoljno zna o tom procesu i svjedočenjima pojedinaca pa je bespredmetno trošiti riječi – kazao je Čičak za Večernji list. S druge strane Dražen Budiša nije htio reći ni toliko. – Ništa ne želim komentirati. Dok sam bio politički aktivan, dovoljno sam rekao – kazao nam je Budiša. 

U Medulićevoj se urušio dio zgrade
MEDULIĆEVA ULICA
Urušio se dio zgrade u centru Zagreba: 'Pukim slučajem bio sam izvan prostora i nije se dogodilo ono najgore'
Junior Adventures
Sigurnost na internetu
Znate li kako vaša djeca koriste internet?
  • Komentar:

    Podsjećam da je knjiga HHO-a „Vojna operacija Oluja i poslije“, koju je uredio Žarko Puhovski ,Raspravno vijeće Haaškog suda u predmetu Gotovina, Čermak i Markač nije prihvaćena kao dokaz i relevantan izvor o broju ubojstava počinjenih u akciji Oluja. Jednom ... prikaži još! druker uvijek druker!

  • Beskucnik:

    Puhovski ne niječe da je bio druker , i takvi nama analiziraju i nameću svoje misljenje , LUSTRACIJA ,potrebnija nego ikad , a mozda je i prekasno , jer su sinovi zauzeli oceve polozaje

  • Komentar:

    U unakrsnom ispitivanju Žarka Puhovskog obrane su dokazale da se u popisu ubijenih navode pripadnici tzv.“RSK“, osobe koje su umrle u bolnicama, osobe koje žive itd, te je stoga Raspravno vijeće proglasilo Žarka Puhovskog nevjerodostojnim svjedokom.