Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Projekti vrijedni 150 milijuna kuna, projektira se i Regionalni teniski centar

Gradonačelnik Stjepan Kovač istaknuo je da će se, iako je COVID-19 poremetio mnogo toga, velike investicije koje su planirali kad su donosili proračun za ovu godinu i realizirati.
29. svibnja 2020. u 13:47 3 komentara 358 prikaza
Svečanost povodom Dana Grada Čakovca
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Danas se obilježava Dan Grada Čakovca, u spomen na 29. svibnja 1579 godine, kad je poveljom Jurja IV. Zrinskog tadašnje naselje Čakovec dobilo status slobodnog trgovište, a s time i status grada. U središtu grada započeo je trodnevni Festival cvijeća, jagoda i tradicije, a već tradicionalni mimohod u prijepodnevnim su satima upriličili i Gradski puhački orkestar te Čakovečke mažoretkinje.

Čakovec: Otvorene trgovine na gradskoj tržnici uz mali broj kupaca OD ČETVRTKA Čakovečka tržnica dobila odobrenje za rad

U čakovečkom Centru za kulturu održana je središnja svečanost povodom Dana Grada. Predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat rekao je da se u izvanrednim vremenima i okolnostima pokazuje se nečija kvaliteta i dokazuje predanost poslu.

- Siguran sam da ćemo se u ostatku mandata, svi zajedno, bili članovi većine ili oporbe, i dalje odgovorno voditi voljom onih koji su nas birali, te zastupati i braniti njihove interese, kao i interese grada – kazao je.

Gradonačelnik Stjepan Kovač istaknuo je da će se, iako je COVID-19 poremetio mnogo toga, velike investicije koje su planirali kad su donosili proračun za ovu godinu i realizirati.

Djelatnici komunalca IDU LI DJECA U ŠKOLU Čakovec: Odlučili zaustaviti iskorištavanje socijalne pomoći

- Izvori i način financiranja dogovoreni su u prethodnom razdoblju, tako da planirana izgradnja nije upitna. Prije tri tjedna počeli su radovi na uređenju nogometnog igrališta s umjetnom travom na SRC Mladost. Prije četrnaest dana počela je izgradnja kružnog toka na križanju Vukovarske i Ulice Vladimira Nazora. Ovih dana počela je izrada glavnog projekta za izgradnju otvorenih bazena, a građevinski strojevi su u Zoni Brezje u Mihovljanu te Industrijskoj zoni Istok u Čakovcu. Završili smo izvedbeni projekt i troškovnik za novu zgradu Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, projektira se i Regionalni teniski centar. Uskoro nam slijedi javna tribina i raspisivanje natječaja za uređenje Trga Republike. Samo ovo nabrojano, vrijedi oko 150 milijuna kuna, a posebno ističem da je najveći dio novca osiguran iz vanjskih izvora. Za početak realizacije možda smo čekali koju godinu više, no svi mi dobit ćemo prijeko potrebnu infrastrukturu i to u velikoj mjeri financiranu novcem iz drugih proračuna – rekao je Kovač.

Županijska bolnica Čakovec Lijepa gesta ŽB Čakovec ponudila pomoć zagrebačkim bolnicama

Uručene su godišnje nagrade Grada Čakovca. Nagradu za životno djelo dobio je Željko Medved, umirovljeni učitelj tehničke kulture iz Čakovca. Godišnju nagradu za obrazovanje primila je I. osnovna škola Čakovec. Na polju kulture i umjetnosti nagrađen je KUU Veseli Međimurci iz Čakovca. Godišnja nagrada za sport dodijeljena je Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan. Za rezultate u prošloj godini na području gospodarstva nagrađena je tvrtka Međimurka BS iz Čakovca, na području zdravstva godišnju nagradu je primila mr. sc. Tanja Rosić, a Udruga umirovljenika Grada Čakovca primila je godišnju nagradu za područje rada udruga.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Isprobajte
Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan
Arena Centar
Spoj umjetnosti, ekologije i robotike
Zemlja čudesa unutar, i izvan, trgovačkog centra na ulazu u Zagreb
 • Neo001:

  Čakovec i Međimurje imaju najgoru lokalnu upravu u Hrvatskoj, koja je kriva za zaostajanje grada i županije, pljačke naroda i prekobrojno uhljebljivanje levog kadra u svim mogućim i nemogućim pozicijama. Takav negativan odnos kriv je za masovno iseljavanje mladih iz ... prikaži još! Međimurja, koji seu svugdje doboro došli jer se zna da su iz tog kraja marljivi, sposobni ljudi, koji se brzo prilagode domaćinskom narodu, a na žalost brojni i asimiliraju. 2 godine obnavljaju 50 metara jedinog nadvožnjaka u gradu, od romske populacije stvorili su nepopravljivi problem... ima na žalost puno toga negativnog

 • Avatar KimberlyQW82
  KimberlyQW82:

  w​​w​​w​​.​​l​​o​v​e​​x​​x​​.​​c​​l​​u​b

 • Avatar KimberlyXC74
  KimberlyXC74:

  w​​w​​w​​.​k​i​​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m